13/09/2022 13/09/2022 Την απόφαση όπως σε κάθε ιερά ακολουθία και Θεία Λειτουργία διαβάζεται από εδώ και στο εξής ειδική προσευχή για την ιερότητα του γάμου και της οικογένειας καθώς και την αρμονία και την ειρήνη στο σερβικό έθνος, αποφάσισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Ο Μακαριώτατος την Κυριακή το απόγευμα προεξήρχε της ειδικής προσευχής που τελέστηκε για...
13 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2022 - 12:42

Εκκλησία της Σερβίας: Προσευχή για την ιερότητα του γάμου και της οικογένειας σε κάθε Ακολουθία

Διαδώστε:
Εκκλησία της Σερβίας: Προσευχή για την ιερότητα του γάμου και της οικογένειας σε κάθε Ακολουθία

Την απόφαση όπως σε κάθε ιερά ακολουθία και Θεία Λειτουργία διαβάζεται από εδώ και στο εξής ειδική προσευχή για την ιερότητα του γάμου και της οικογένειας καθώς και την αρμονία και την ειρήνη στο σερβικό έθνος, αποφάσισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Ο Μακαριώτατος την Κυριακή το απόγευμα προεξήρχε της ειδικής προσευχής που τελέστηκε για τον ίδιο σκοπό μπροστά από τον Καθεδρικός Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. 

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ενταθεί οι διαδηλώσεις στη Σερβία υπέρ της προστασίας των αξιών της οικογένειας και του γάμου. Για το σκοπό αυτό η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας μετά την απόφαση της για κάλεσμα σε εθνική προσευχή προχώρησε στην απόφαση για την καθιέρωσή της σε κάθε ακολουθία της Εκκλησίας. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων