24/05/2022 26/05/2022 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας που πραγματοποιήθηκαν στο Σρέμσκι Καρλόβτσι και στο Βελιγράδι το διάστημα 15-21 Μαΐου 2022. Μεταξύ άλλων, η Ιερά Σύνοδος προέβη σε νέες αναγραφές στις Αγιολογικές Δέλτους του Πατριαρχείου Σερβίας, στην πλήρωση των χηρευουσών Ιερών Επισκοπών Δυτικής Ευρώπης και Σάμπατς και στην εκλογή νέων Βοηθών Επισκόπων. Συγκεκριμένα, Επίσκοπος...
24 Μαΐου, 2022 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2022 - 16:21

Εκλογή νέων Επισκόπων στο Πατριαρχείο Σερβίας

Διαδώστε:
Εκλογή νέων Επισκόπων στο Πατριαρχείο Σερβίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας που πραγματοποιήθηκαν στο Σρέμσκι Καρλόβτσι και στο Βελιγράδι το διάστημα 15-21 Μαΐου 2022.

Μεταξύ άλλων, η Ιερά Σύνοδος προέβη σε νέες αναγραφές στις Αγιολογικές Δέλτους του Πατριαρχείου Σερβίας, στην πλήρωση των χηρευουσών Ιερών Επισκοπών Δυτικής Ευρώπης και Σάμπατς και στην εκλογή νέων Βοηθών Επισκόπων.

Συγκεκριμένα, Επίσκοπος Δυτικής Ευρώπης εξελέγη ο Βοηθός Επίσκοπος Hvosho κ. Ιουστίνος και Επίσκοπος Σάμπατς ο Βοηθός Επίσκοπος Τόπλιτσα κ. Ιερόθεος. Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος και ο Πανιερώτατος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος εξελέγησαν ως νέα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Ο από Τόπλιτσα νέος Επίσκοπος Σάμπατς κ. Ιερόθεος

Ο από Hvosho νέος Επίσκοπος Δυτικής Ευρώπης κ. Ιουστίνος  

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων