08/07/2020 08/07/2020 Στο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο του, αλλά και στην ευκαιρία που έχουν βρει πολέμιοι της Ορθοδοξίας να πλήξουν την Εκκλησία εν μέσω πανδημίας, αναφέρεται το Πατριαρχείο Σερβίας σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε ως απάντηση σε δημοσίευμα σερβικής εφημερίδας, με τίτλο “Επίσκοπος Γρηγόριος: Άμεσα χρήματα σε νοσοκομεία και όχι σε εκκλησίες”.  Το δημοσίευμα αναφέρεται...
08 Ιουλίου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2020 - 12:49

“Εκμεταλλεύονται την πανδημία για να πλήξουν την Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Εκμεταλλεύονται την πανδημία για να πλήξουν την Εκκλησία”

Στο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο του, αλλά και στην ευκαιρία που έχουν βρει πολέμιοι της Ορθοδοξίας να πλήξουν την Εκκλησία εν μέσω πανδημίας, αναφέρεται το Πατριαρχείο Σερβίας σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε ως απάντηση σε δημοσίευμα σερβικής εφημερίδας, με τίτλο “Επίσκοπος Γρηγόριος: Άμεσα χρήματα σε νοσοκομεία και όχι σε εκκλησίες”.  Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δηλώσεις Σέρβου Ιεράρχη ο οποίος αντιδρά στις εργασίες που γίνονται στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα και ζητεί τα κεφάλαια αυτά να διατεθούν στο σύστημα υγείας.

“Δεν μας εκπλήσσει το γράψιμο αυτής της αντι-σερβικής εφημερίδας, όπως και δεν μας εκπλήσσει η δήλωση του εν λόγω επισκόπου, αλλά μας απογοητεύει το γεγονός ότι η δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία και η ατυχία όλων μας χρησιμοποιούνται για πολιτικές αντιπαραθέσεις και επιθέσεις κατά της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει βοηθήσει και βοηθά αμέτρητες φορές και με διάφορους τρόπους όχι μόνο τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας της Σερβίας, αλλά και πολλά άλλα ιδρύματα και άτομα που χρειάζονται βοήθεια. Το κάνει αυτό ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες μέρες της επιδημίας” προστίθεται

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων