11/03/2024 17/03/2024 Εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 54 ετών ο Επίσκοπος Μοραβικίου Αντώνιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στη Μόσχα. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Σερβικής Εκκλησίας, ο μακαριστός Ιεράρχης εξεδήμησε σήμερα Δευτέρα, 11 Μαρτίου, ενώ ο τόπος και η ημερομηνία της Εξοδίου Ακολουθίας θα ανακοινωθούν σύντομα. O Επίσκοπος Αντώνιος γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1970 στο Βάλιβο της...
11 Μαρτίου, 2024 - 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2024 - 4:18

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Μοραβικίου Αντώνιος

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Μοραβικίου Αντώνιος

Εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 54 ετών ο Επίσκοπος Μοραβικίου Αντώνιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στη Μόσχα. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Σερβικής Εκκλησίας, ο μακαριστός Ιεράρχης εξεδήμησε σήμερα Δευτέρα, 11 Μαρτίου, ενώ ο τόπος και η ημερομηνία της Εξοδίου Ακολουθίας θα ανακοινωθούν σύντομα.

O Επίσκοπος Αντώνιος γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1970 στο Βάλιβο της τότε Γιουγκοσλαβίας (σημερινή επαρχία της Δημοκρατίας της Σερβίας). Εκάρχη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος το 1989.

Το 1991 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος.

Μετά από πρόταση του επισκόπου Ζίτσας Στεφάνου και με την ευλογία της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εισήλθε στη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας στην Λαύρα της Αγίας Τριάδας-Αγίου Σεργίου το 1992.

Ως ο καλύτερος μαθητής του έτους του, ήταν υπότροφος της Πνευματικής Ακαδημίας της Μόσχας.

Μετά την επιστροφή του από τη Μόσχα, το έτος 2000 διορίστηκε καθηγητής στο Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Πέτρου του Dabrobosan στη Φότσα.

Κατόπιν εισήγησης του Πατριάρχη Σερβίας Παύλου, η Ιερά Σύνοδος Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην τακτική σύνοδό της το 2006, εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο ως Βοηθό Επίσκοπο του Πατριάρχη Σερβίας με τον τίτλο του Επισκόπου Μοραβικίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων