17/01/2023 17/01/2023 Εκστρατεία για την ενίσχυση μονών και ναών στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια πραγματοποίησε η Αδελφότητα Ορθοδόξων Νέων από το Κότορ του Μαυροβουνίου συγκεντρώνοντας χρήματα τα οποία προσέφερε κατά τις πρόσφατες επισκέψεις της στα ιερά προσκυνήματα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο. Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 7.000 ευρώ τα οποία παραδόθηκαν από τον επικεφαλής της εκστρατείας αλληλεγγύης, π. Μιλιβόγιε...
17 Ιανουαρίου, 2023 - 9:47
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2023 - 9:51

Εκστρατεία αλληλεγγύης για τα ιερά προσκυνήματα στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Εκστρατεία αλληλεγγύης για τα ιερά προσκυνήματα στο Κοσσυφοπέδιο

Εκστρατεία για την ενίσχυση μονών και ναών στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια πραγματοποίησε η Αδελφότητα Ορθοδόξων Νέων από το Κότορ του Μαυροβουνίου συγκεντρώνοντας χρήματα τα οποία προσέφερε κατά τις πρόσφατες επισκέψεις της στα ιερά προσκυνήματα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 7.000 ευρώ τα οποία παραδόθηκαν από τον επικεφαλής της εκστρατείας αλληλεγγύης, π. Μιλιβόγιε Μπάκιτς.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους στο Κοσσυφοπέδιο τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν διαδοχικά των ναό των Αγίων Αρχαγγέλων στη Πριζρένη, τις Μονές Ντέτσανι και Γκρατσάνιτσα, την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας στο Πετς καθώς και ναούς σε Μπέλι Πόγιε και Πρίστινα.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων είχαν συνομιλίες με τους κληρικούς και κατοίκους της περιοχής εκφράζοντας από κοντά τη στήριξή τους. Τέλος, με την ευκαιρία της επίσκεψης υποσχέθηκαν ότι θα συνδράμουν στην αναστήλωση του ιερού ναού της Αγίας Κυριακής στη Πριζρένη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων