29/04/2023 29/04/2023 Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η αναβίωση της Ιεράς Μονής Ζιτομίσλιτς» που διοργάνωσε το Ίδρυμα – Μουσείο Ζιτομίσλιτς, φιλοξενήθηκε στο Μουσείο της πόλης Ζένιτσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Πρόκειται για την πέμπτη παρουσίαση της έκθεσης, καθώς η πρώτη έλαβε χώρα στις 25 Ιουνίου 2022 στο Μουσείο της Μονής Ζιτομίσλιτς. Η Ιερά Μονή Ζιτομίσλιτς είναι ένα σερβικό Ορθόδοξο...
29 Απριλίου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2023 - 14:30

Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην ιστορία σερβικού Ορθόδοξου Μοναστηρίου

Διαδώστε:
Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην ιστορία σερβικού Ορθόδοξου Μοναστηρίου

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η αναβίωση της Ιεράς Μονής Ζιτομίσλιτς» που διοργάνωσε το Ίδρυμα – Μουσείο Ζιτομίσλιτς, φιλοξενήθηκε στο Μουσείο της πόλης Ζένιτσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Πρόκειται για την πέμπτη παρουσίαση της έκθεσης, καθώς η πρώτη έλαβε χώρα στις 25 Ιουνίου 2022 στο Μουσείο της Μονής Ζιτομίσλιτς.

Η Ιερά Μονή Ζιτομίσλιτς είναι ένα σερβικό Ορθόδοξο μοναστήρι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και βρίσκεται κοντά στο Μόσταρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Η έκθεση άνοιξε αυτή τη φορά στο Μουσείο της πόλης Ζένιτσα στις 25 Απριλίου του τρέχοντος έτους ως μέρος της 26ης Διεθνούς Πολιτιστικής Εκδήλωσης «Άνοιξη στη Ζένιτσα» που λαμβάνει χώρα από τις 24 Απριλίου έως τις 23 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επισκοπής Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης.

Αυτή ήταν η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης στη Ζένιτσα, και με την ευκαιρία, μέσω μιας φωτογραφικής αναδρομής και παρουσιάσεων από τους Abbots Danilo και Irina Kolak Mandić, οι επισκέπτες μυήθηκαν στην ιστορία της Μονής και στο έργο του Ιδρύματος – Μουσείου Ζιτομίσλιτς.

Το 2020, το παραδοσιακό ετήσιο βραβείο «Χάρτης Ειρήνης της Ζένιτσα» απονεμήθηκε στον ηγούμενο της Μονής Ζιτομίσλιτς Danilo (Pavlović). Ωστόσο, το βραβείο, το οποίο απονέμεται σε πρόσωπα που διακρίνονται για τη συμβολή και την υποστήριξη στον διαθρησκευτικό διάλογο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, και δεν παραδόθηκε στον ηγούμενο εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών για την νόσο Covid19 το 2020. Έτσι με την έλευση του ηγουμένου στη Ζένιτσα κατέστη δυνατή η παράδοση του βραβείου.

Φωτογραφίες: Епархија захумско-херцеговачка и приморска

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων