24/02/2020 24/02/2020 Βαθαίνει η κρίση στο Μαυροβούνιο με αφορμή την ψήφιση του νόμου που διέπει το καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων. Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και χθες στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν (όπως συμβαίνει κάθε Πέμπτη και Κυριακή) ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Μαυροβουνίου Ντράγκουτιν Ντάκιτς απειλεί με κυρώσεις, ακόμα και με...
24 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2020 - 8:30

Εκτός στρατεύματος όσοι συμμετέχουν στις πορείες

Διαδώστε:
Εκτός στρατεύματος όσοι συμμετέχουν στις πορείες

Βαθαίνει η κρίση στο Μαυροβούνιο με αφορμή την ψήφιση του νόμου που διέπει το καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων. Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και χθες στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν (όπως συμβαίνει κάθε Πέμπτη και Κυριακή) ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Μαυροβουνίου Ντράγκουτιν Ντάκιτς απειλεί με κυρώσεις, ακόμα και με αποπομπή από το σώμα, όσα μέλη του στρατού θα παρευρίσκονται σε ορθόδοξες λειτουργίες

Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων B92, οι στρατιώτες θα πρέπει επίσης να αποθαρρύνουν και τα μέλη της οικογενείας τους από τη συμμετοχή σε διαμαρτυρίες κατά του νόμου.

«Αυτές οι υποτιθέμενες θρησκευτικές διαμαρτυρίες, στρέφονται κατά της συνταγματικής τάξης και της κυριαρχίας του Μαυροβουνίου και γι’ αυτούς τους λόγους, τα μέλη του Στρατού δεν έχουν θέση σε αυτές», δήλωσε ρητά ο στρατηγός Ντάκιτς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων