10/11/2020 10/11/2020 Με την ευλογία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου και του Πανιερωτάτου Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιου, ο οποίος είναι τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης μετά την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη, χτίζεται ένα αθλητικό κέντρο νεότητας της Εκκλησίας στην πόλη Νίκσιτς του Μαυροβουνίου προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης.  Οι εργασίες στο κτίριο...
10 Νοεμβρίου, 2020 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2020 - 17:12

Ένα κέντρο προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Ένα κέντρο προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου στο Μαυροβούνιο

Με την ευλογία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου και του Πανιερωτάτου Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιου, ο οποίος είναι τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης μετά την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη, χτίζεται ένα αθλητικό κέντρο νεότητας της Εκκλησίας στην πόλη Νίκσιτς του Μαυροβουνίου προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης. 

Οι εργασίες στο κτίριο συνεχίζονται και ήδη έχουν χτιστεί δύο όροφοι. Στο κτίριο θα υπάρχει Ιερός Ναός αφιερωμένος στον Άγιο Νεκτάριο ενώ θα φιλοξενεί αθλητικές, πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις. Στο επίκεντρο θα είναι η Θεία Λατρεία. Στον προαύλιο χώρο προβλέπονται γήπεδα. ο υπεύθυνος του έργου είναι ο πρωτοπρεσβύτερος Slobodan (Ελευθέριος) Jokic, ο οποίος εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στην κατήχηση της νεολαίας και είναι ένας από τους εφημέριους στην πόλη του Νίκσιτς. Όλοι οι πιστοί και πολλοί πολίτες της πόλεως αγκάλιασαν και στηρίζουν την ολοκλήρωση του έργου.

Το επόμενο βήμα είναι ο εξοπλισμός του κτιρίου και των αθλητικών εγκαταστάσεων το οποίο είναι αρκετά απαιτητικό και όπως λέει ο υπεύθυνος π. Ελευθέριος “παρακαλούμε για τη βοήθεια όλων των καλοπροαίρετων ανθρώπων”.  

Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων