29/06/2020 29/06/2020 Ο Σχολάρχης της Ιερατικής Σχολής του Αγίου Πέτρου στο Τσετίνιγιε Πρωτοπρ. Γκόγικο Πέροβιτς μίλησε εχθές το απόγευμα μετά την προσευχή που πραγματοποίησε στον λαό που είχε παραβρεθεί και τόνισε ότι: «Ένα θαύμα συμβαίνει στο Μαυροβούνιο αυτές τις ημέρες. Οι άνθρωποι έχουν φτάσει στα όρια τους και απέδειξαν άλλη μια φορά, είτε είναι γιατροί είτε καθηγητές...
29 Ιουνίου, 2020 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2020 - 15:35

«Ένα θαύμα συμβαίνει στο Μαυροβούνιο αυτές τις ημέρες»

Διαδώστε:
«Ένα θαύμα συμβαίνει στο Μαυροβούνιο αυτές τις ημέρες»

Ο Σχολάρχης της Ιερατικής Σχολής του Αγίου Πέτρου στο Τσετίνιγιε Πρωτοπρ. Γκόγικο Πέροβιτς μίλησε εχθές το απόγευμα μετά την προσευχή που πραγματοποίησε στον λαό που είχε παραβρεθεί και τόνισε ότι: «Ένα θαύμα συμβαίνει στο Μαυροβούνιο αυτές τις ημέρες. Οι άνθρωποι έχουν φτάσει στα όρια τους και απέδειξαν άλλη μια φορά, είτε είναι γιατροί είτε καθηγητές είτε δημοσιογράφοι ότι όταν πηγαίνουμε εκκλησία καμία πολιτική δεν μας οδηγεί. Κανένα πολιτικό κόμμα δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει όλους αυτούς τους ανθρώπους μαζί σε αυτόν τον αγώνα για την δικαιοσύνη και την ελευθερία. Η ευλογία μοιράζεται στην Εκκλησία, παρόλο που υπάρχουν εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από αναλώσιμους θησαυρούς».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Ο π. Γκόγικο στη συνέχεια μίλησε για το σύνθημα «Δεν δίνουμε τα ιερά μας» που κυριαρχεί στο Μαυροβούνιο και αναφέρθηκε σε κάποιες σκέψεις του για την πρακτική εφαρμογή του αντισυνταγματικού νόμου που θέλει να περάσει η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου. Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κατηγορίες από την κυβέρνηση ότι είναι προδότες κατά της χώρας όσοι υπερασπίζονται τα ιερά.

Κλείνοντας, ευλόγησε έναν αστυνομικό που έβγαλε την στολή του και παραιτήθηκε και μίλησε για το περιστατικό εξηγώντας ότι είναι παράδειγμα για τον λαό μαζί με έναν αξιωματικό που είχε πάει στην εκκλησία για να προσευχηθεί και έκλεισε λέγοντας «Αυτά τα δύο παιδιά ήρθαν για να μας δείξουν που πηγαίνουμε. Τους ακολουθούμε. Εδώ και πάλι την επόμενη Κυριακή, αυτή είναι η ευλογία της Εκκλησίας. Πηγαίνουμε έως το τέλος μέχρι το Μαυροβούνιο να λάβει κανονικούς νόμους» κατέληξε ο Σχολάρχης.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων