27/09/2021 27/09/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Με την παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου αλλά και πλειάδας Ιεραρχών της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας τελέστηκε την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, η ενθρόνιση του Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Μεθοδίου στην ιστορική Μονή του Αγίου Γεωργίου των Στύλων Το Σάββατο το απόγευμα πλήθος πιστών μαζί με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας...
27 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2021 - 10:00

Ενθρονίστηκε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ενθρονίστηκε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Με την παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου αλλά και πλειάδας Ιεραρχών της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας τελέστηκε την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, η ενθρόνιση του Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Μεθοδίου στην ιστορική Μονή του Αγίου Γεωργίου των Στύλων

Το Σάββατο το απόγευμα πλήθος πιστών μαζί με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιο υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Πορφύριο ενώ ακολούθως τελέστηκε Δοξολογία.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης Σερβίας επεσήμανε ότι δεν θα μπορούσε να επιτρέψει σε κανέναν να εμποδίσει τις ενθρονίσεις των Επισκόπων στο Μαυροβούνιο τονίζοντας ότι το Πατριαρχείο συνεχίζει το έργο της Εκκλησίας. “Η Αγία μας Εκκλησία έχει μόνο μία στρατηγική, μόνο μία πολιτική, μόνο μία στάση ζωής: όλη της η ύπαρξη να οδηγεί στην ένωση του ανθρώπου με τον Θεό. Αυτή είναι η αποστολή μας”, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια τον Μακαριώτατο αντιφώνησε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιος. Ακολούθησε το βράδυ εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς της περιοχής.

Την Κυριακή τέλεστηκε στον υπαίθριο χώρο της Μονής Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου.

Ακολούθως πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του νέου Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Μεθοδίου. Ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας ανέγνωσε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την εκλογή του νέου Επισκόπου ενώ στη συνέχεια ο Πατριάρχης οδήγησε στον θρόνο του τον νέο Επίσκοπο. Στον ενθρονιστήριο λόγου του ο Πανιερώτατος τόνισε ότι αποτελεί καθήκον του να συνεχίσει το έργο των προκατόχων του προς δόξαν Θεού και πνευματική ενίσχυση του ποιμνίου του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων