14/06/2021 14/06/2021 Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στην επαρχία της Μπούντβα του Μαυροβουνίου τελέστηκε σήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τη μνήμη του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς από τον Εκλεγμένο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιο. Ο κ. Ιωαννίκιος μίλησε στους πιστούς για την άμπελο της Εκκλησίας με αφορμή τη σχετική Ευαγγελική περικοπή και τόνισε ότι όπως κάθε...
14 Ιουνίου, 2021 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2021 - 17:36

Εόρτασαν τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Εόρτασαν τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς στο Μαυροβούνιο

Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στην επαρχία της Μπούντβα του Μαυροβουνίου τελέστηκε σήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τη μνήμη του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς από τον Εκλεγμένο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιο.

Ο κ. Ιωαννίκιος μίλησε στους πιστούς για την άμπελο της Εκκλησίας με αφορμή τη σχετική Ευαγγελική περικοπή και τόνισε ότι όπως κάθε αμπέλι έχει τη δυνατότητα να γεννήσει με τα στοιχεία που αντλεί από τη γη έτσι και οι Χριστιανοί που βρίσκονται πάνω στο αμπέλι της Εκκλησίας λαμβάνουν την αληθινή ζωή. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης μίλησε για τον βίο του Αγίου Ιουστίνου και τον χαρακτήρισε ως πρότυπο για τους Ιερείς τους δασκάλους και τους πιστούς και τόνισε ότι μαρτύρησε για το Ευαγγέλιο και υπέβαλε τη ζωή του στον Κύριο.

Επιπλέον σημείωσε ότι ο Άγιος είχε μεγάλη αγάπη για τη γνώση και την επιστήμη αλλά και για τον ίδιο τον Χριστό.

Επίσης, μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε Ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυρουβουνίου όπου ο Εκλεγμένος Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος τόνισε στους κληρικούς του Μαυροβουνίου ότι η σύναξη είναι απλά μια υπενθύμισε του Ιερού καθήκοντός τους να εκτελούν σωστά την Θεία Υπηρεσία τους και να τιμούν τη σημασία της για τη Σωτηρία των πιστών αλλά και των ίδιων.

“Είθε ο Θεός, όπως έχουμε συγκεντρωθεί εδώ σήμερα σε αυτήν την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος, στη χαρά και την αμοιβαία αγάπη, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε πάντα με αυτόν τον τρόπο, και ότι η αδελφική αγάπη και αρμονία μπορεί να πολλαπλασιαστεί ανάμεσά μας. Για να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο και να βοηθήσουμε το καλό στη διακονία, να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλο επειδή το χρειαζόμαστε, Είμαστε αδύναμοι ως ανθρώπινα όντα, αλλά όταν είμαστε με τον Κύριο και όταν βασιζόμαστε στον Χριστό για αυτή τη διακονία, ο οποίος είναι η αληθινή άμπελος, τότε σίγουρα θα μας δώσει φρούτα στον Κύριο, στη χαρά του λαού μας, στον σωτηρία και χαρά των πνευματικών μας απογόνων. Αμήν, Θεέ μου! Ζήτω τα πολλά καλοκαίρια!”

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων