31/08/2021 31/08/2021 Την Κοίμηση της Θεοτόκου εόρτασε πανηγυρικά η ιστορική Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσας η οποία είναι αφιερωμένη στη Παναγία και αποτελεί πνευματικό κέντρο για τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου. Μάλιστα, κατά καιρούς το αλβανόφωνο καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου έχει βάλει στο στόχαστρο την ιστορική Μονή σχετικά με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Των λατρευτικών εκδηλώσεων φέτος προέστη ο Επίσκοπος Ράσκας...
31 Αυγούστου, 2021 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2021 - 9:45

Εόρτασε το πνευματικό κέντρο των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Εόρτασε το πνευματικό κέντρο των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο

Την Κοίμηση της Θεοτόκου εόρτασε πανηγυρικά η ιστορική Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσας η οποία είναι αφιερωμένη στη Παναγία και αποτελεί πνευματικό κέντρο για τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου. Μάλιστα, κατά καιρούς το αλβανόφωνο καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου έχει βάλει στο στόχαστρο την ιστορική Μονή σχετικά με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

Των λατρευτικών εκδηλώσεων φέτος προέστη ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος με τη συμμετοχή κληρικών της Επισκοπής.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη τιμή που αποδίδει η Εκκλησία προς την Υπεραγία Θεοτόκο και στάθηκε ιδιαίτερα στην αγάπη την οποία έχει ο σερβικός λαός προς το πρόσωπό της φέρνοντας ως έμπρακτη απόδειξη την πανηγυρίζουσα Μονή Γκρατσάνιτσας.

“Οι μοναχές μας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, στην έδρα του Πατριαρχείου στο Πετς, στη Γκρατσάνιτσα παραμένουν στα ιερά μας που υποφέρουν, τα οποία κινδυνεύουν και με πίστη και ελπίδα στο Θεό διακονούν σε αυτά”, τόνισε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων