03/09/2019 04/09/2019 Με πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στο Λος Άντζελες ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τα 800 χρόνια από την αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ενώ συμμετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Ιωσήφ του Πατριαρχείου Αντιοχείας καθώς επίσης και Επίσκοποι του Πατριαρχείου της Σερβίας....
03 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2019 - 16:22

Εορτασμοί στην Αμερική για τα 800 χρόνια από την αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας

Διαδώστε:
Εορτασμοί στην Αμερική για τα 800 χρόνια από την αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας

Με πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στο Λος Άντζελες ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τα 800 χρόνια από την αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ενώ συμμετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Ιωσήφ του Πατριαρχείου Αντιοχείας καθώς επίσης και Επίσκοποι του Πατριαρχείου της Σερβίας.

Ο ναός ήταν κατάμεστος με πιστούς ενώ έψαλλαν φοιτητές Θεολογίας από την Πριζρένη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. “Ο λαός της Σερβίας και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πολύ αγαπητοί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ένας στενός αδελφικός δεσμός μεταξύ των Σερβικών Ορθοδόξων και των Ελληνορθόδοξων κοινοτήτων διατηρεί ισχυρούς δεσμούς εδώ και πολλά χρόνια” ανέφερε μεταξύ άλλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων