22/08/2021 22/08/2021 Τον Άγιο Ιάκωβο της Τουμάν εόρτασαν στο Πατριαρχείο Σερβίας στην Ιερά Μονή Τουμάν με τη συμπλήρωση 75 ετών από την κοίμηση του Αγίου. Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ζίτσης κ. Ιουστίνος. Με τον Πανιερώτατο συλλειτούργησαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Σερβίας, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπρανιτσέβου κ. Ιγνάτιος, Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Σουμαδίας κ. Ιωάννης, ο...
22 Αυγούστου, 2021 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2021 - 10:50

Σερβία: Πανηγύρισαν τον Άγιο Ιάκωβο της Τουμάν

Διαδώστε:
Σερβία: Πανηγύρισαν τον Άγιο Ιάκωβο της Τουμάν

Τον Άγιο Ιάκωβο της Τουμάν εόρτασαν στο Πατριαρχείο Σερβίας στην Ιερά Μονή Τουμάν με τη συμπλήρωση 75 ετών από την κοίμηση του Αγίου. Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ζίτσης κ. Ιουστίνος.

Με τον Πανιερώτατο συλλειτούργησαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Σερβίας, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπρανιτσέβου κ. Ιγνάτιος, Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Σουμαδίας κ. Ιωάννης, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βρανίων κ. Παχώμιος, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος και ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νοτιο-κεντρικής Αμερικής κ. Κύριλλος ενώ υπήρχε και μεγάλη παρουσία των πιστών.

Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπρανιτσέβου κ. Ιγνάτιος μίλησε στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν για να προσκυνήσουν στην Ιερά Μονή Τουμάν και αναφέρθηκε στην Θεία Ευχαριστία ενώ στη συνέχεια ανέλυσε το φόβο του θανάτου και σημείωσε ότι “Ο θάνατος είναι αυτό που πρέπει να περάσει ο άνθρωπος, έχουμε φόβους από την ανθρώπινη φύση μας αλλά πρέπει να τους πολεμήσουμε με πίστη στον Αναστημένο Χριστό”.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας οι Σέρβοι Ιεράρχες ανέπεμψαν δέηση στον Άγιο Ιάκωβο της Τουμάν ενώ ακολούθησε τράπεζα και μια εκδήλωση με ομιλίες για το λατρευτικό κίνημα του 20 αιώνα.

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων