22/03/2022 22/03/2022 Του Νικόλαου Ζαΐμη Eπικοινωνία με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσις, είχε χθες το βράδυ ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με βασικό ζήτημα των συνομιλιών, τον συντονισμό Πολιτείας και Εκκλησίας για την στήριξη των προσφύγων και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία η οποία δοκιμάζεται για 27η ημέρα από την ρωσική εισβολή. Ο Πρόεδρος Βούτσιτς...
22 Μαρτίου, 2022 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2022 - 14:46

Επικοινωνία Πατριάρχη Σερβίας-Βούτσιτς για την Ουκρανία

Διαδώστε:
Επικοινωνία Πατριάρχη Σερβίας-Βούτσιτς για την Ουκρανία

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Eπικοινωνία με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσις, είχε χθες το βράδυ ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με βασικό ζήτημα των συνομιλιών, τον συντονισμό Πολιτείας και Εκκλησίας για την στήριξη των προσφύγων και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία η οποία δοκιμάζεται για 27η ημέρα από την ρωσική εισβολή.

Ο Πρόεδρος Βούτσιτς ενημέρωσε τον Πατριάρχη Σερβίας ότι το κράτος θα δεσμευτεί επιπλέον προκειμένου οι πρόσφυγες από την Ουκρανία να λάβουν έγκαιρη και επαρκή βοήθεια. Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Ο Σέρβος Πρόεδρος ενημέρωσε τον Προκαθήμενοι της Σερβικής Εκκλησίας για τις τελευταίες αποφάσεις του καθεστώτους της Πρίστινα, για τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Σερβία υπό το πρίσμα των γεγονότων στην Ουκρανία.

Ειρήνη και σταθερότητα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου Σερβίας ο κ.κ. Πορφύριος ενημέρωσε τον Πρόεδρο Βούτσιτς λεπτομερέστερα για τις επιθέσεις στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και την περιουσία της στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και τόνισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η ενότητα του σερβικού λαού.

Ο Πρόεδρος και ο Πατριάρχης συμφώνησαν ότι μεγαλύτερη σημασία τόσο για την Εκκλησία όσο και για το κράτος έχει η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας του κράτους της Σερβίας και των πολιτών της. Τέλος τόνισαν ότι στον ίδιο βαθμό προέχει η ειρήνη και η σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

Η επικοινωνία των δύο πλευρών έγινε με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Σερβίας όπως είχε ανακοινώσει από το μεσημέρι της Δευτέρας το Πατριαρχείο με ανακοίνωσή του.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων