14/08/2019 14/08/2019 Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στη περιοχή της Σλαυονίας για τα θύματα της μανίας των Ουστάσι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο μνημόσυνο χοροστάτησε ο Πιερ. Επίσκοπος Σλαυονίας κ. Ιωάννης. Στις 13 Αυγούστου 1942 σέρβοι που κατοικούσαν στο χωριό Κουσόνια, οδηγήθηκαν από τους Ουστάσι στον ναό του Αγίου Γεωργίου όπου πολύ εξ’ αυτών δολοφονήθηκαν. Το...
14 Αυγούστου, 2019 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2019 - 18:46

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των Ουστάσι

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των Ουστάσι

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στη περιοχή της Σλαυονίας για τα θύματα της μανίας των Ουστάσι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο μνημόσυνο χοροστάτησε ο Πιερ. Επίσκοπος Σλαυονίας κ. Ιωάννης.

Στις 13 Αυγούστου 1942 σέρβοι που κατοικούσαν στο χωριό Κουσόνια, οδηγήθηκαν από τους Ουστάσι στον ναό του Αγίου Γεωργίου όπου πολύ εξ’ αυτών δολοφονήθηκαν. Το αποτρόπαιο έγκλημα των συνεργατών των ναζί περιελάμβανε και άλλες ενέργειες όπως πυρπόληση των κατοικιών και ρίψη ζών σε πηγάδια με πόσιμο νερό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων