28/02/2024 01/03/2024 Επίσκεψη στoν Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα, πραγματοποίησε ο Προεδρεύων του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ, ο οποίος αφίχθη στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 στο πλαίσιο επίσκεψης στη χώρα. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Νωρίτερα ο κ. Ντόντικ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο...
28 Φεβρουαρίου, 2024 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2024 - 2:25

Επίσκεψη Μίλοραντ Ντόντικ στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στην Ποντγκόριτσα

Διαδώστε:
Επίσκεψη Μίλοραντ Ντόντικ στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στην Ποντγκόριτσα

Επίσκεψη στoν Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα, πραγματοποίησε ο Προεδρεύων του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ, ο οποίος αφίχθη στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 στο πλαίσιο επίσκεψης στη χώρα.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Νωρίτερα ο κ. Ντόντικ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Αντρίγια Μάντιτς και στη συνέχεια οι δύο άντρες επισκέφτηκαν τον Καθεδρικό Ναό, όπου τους υποδέχθηκαν ο ο Πρωθιερέας π. Νίκολα Πέγιοβιτς, ο Πρωθιερέας π. Πρέντραγκ Στσεπάνοβιτς και ο Διάκονος π. Βεντράν Γκρμούσα, ο οποίος κατάγεται από τη Μπάνια Λούκα.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του ο κ. Ντόντικ δεν παρέλειψε να επισκεφτεί τον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου, ο οποίος βρίσκεται σε ειδική κρύπτη του Καθεδρικού Ναού.

Ο π. Πρέντραγκ Στσεπάνοβιτς ευχαρίστηκε τον κ. Ντόντικ για τη συμβολή του στην ανέγερση του Καθεδρικού Ναού, καθώς και για την παρουσία του κατά την ημέρα των εγκαινίων του.

Ο Πρωθιερέας π. Νίκολα Πέγιοβιτς ευχαρίστησε τον κ. Ντόντικ για την επίσκεψή του και επισήμανε ότι ο πιστός λαός θυμάται την ευεργεσία του.

Από την πλευρά του ο Μίλοραντ Ντόντικ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτός ο Nαός είναι γεμάτος αγάπη και τόνισε τη σημασία του ρόλου που διαδραματίζει η Εκκλησία της Σερβίας στη διατήρηση της ταυτότητας και της επιβίωσης του Σερβικού λαού.

«Είχα την ευκαιρία να συμβάλλω στην ανέγερση και γι’ αυτό δεν έχασα την ευκαιρία να επισκεφτώ τον Ναό. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ταυτότητας και της επιβίωσης του Σερβικού λαού όχι μόνο στο Μαυροβούνιο, αλλά και στη Βοσνία και στη Σερβία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας διατηρεί την ταυτότητά της ανά τους αιώνες», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Επίσης υπογράμμισε ότι ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες διατηρήθηκε η Ορθόδοξη πίστη και πρόσθεσε:

«Αυτό πρέπει να εκτιμά κάθε Σέρβος, ιδιαίτερα ένας πιστός. Η ιστορία του Σερβικού λαού σε αυτές τις περιοχές είναι η ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.»

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Посјета предсједника РС подгоричком Саборном храму

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων