18/11/2022 18/11/2022 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος έκανε αυτοψία στις εργασίες που γίνονται στην Ιερά Μονή Στάνεβιτσι (Stanjevići), και ιερούργησε στην Ιερά Μονή Ρούστοβο. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Στάνεβιτσι, ο Ηγούμενος της Μονής Εφραίμ υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο και του έκανε δώρο έναν καλλιτεχνικό πίνακα που απεικονίζει το παρεκκλήσι και...
18 Νοεμβρίου, 2022 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2022 - 15:55

Επίσκεψη Μητροπολίτη Ιωαννίκιου σε Ιερές Μονές του Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Επίσκεψη Μητροπολίτη Ιωαννίκιου σε Ιερές Μονές του Μαυροβουνίου

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος έκανε αυτοψία στις εργασίες που γίνονται στην Ιερά Μονή Στάνεβιτσι (Stanjevići), και ιερούργησε στην Ιερά Μονή Ρούστοβο.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Στάνεβιτσι, ο Ηγούμενος της Μονής Εφραίμ υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο και του έκανε δώρο έναν καλλιτεχνικό πίνακα που απεικονίζει το παρεκκλήσι και το ιστορικό μνημείο πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Λοβτσένσκα.

Ο Μητροπολίτης έδωσε την ευχή του σε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε για το δώρο. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος έκανε αυτοψία στις εργασίες που γίνονται στην Ιερά Μονή, καθώς και την βιβλιοθήκη που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αμφιλόχιου.

Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ρούστοβο όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Στο κήρυγμά του ανέφερε ότι η αγάπη που τρέφουμε για τον Κύριο μας οδηγεί στο δρόμο της σωτηρίας. “Όταν ο άνθρωπος ενώνεται με τον Θεό, τότε υπερνικά τις αξίες αυτού του κόσμου, και αντιλαμβάνεται ότι αυτές είναι προσωρινές. Όσοι προσκολλιούνται σε αυτές δεν νιώθουν πληρότητα”.

Ακόμη, εξήγησε ότι και “τα μικρά πράγματα έχουν πολύ μεγάλη σημασία όταν ομολογούμε τον Κύριο, γιατί μας δίνουν την πληρότητα σε κάθε μας ανάσα και σε κάθε πράξη”.

Επίσης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι πολλά μικρά παιδιά συμμετέχουν στην Εκκλησία, είπε ότι “αυτά αποτελούν μεγάλη ελπίδα, καθώς το μέλλον είναι μέσα τους, και γι’ αυτό ό,τι τους δίνουμε μεγαλώνοντας, θα το δώσουν εκατονταπλάσιο, πρώτα από όλα στους γονείς τους και μετά σε όλους τους άλλους, την Εκκλησία του Θεού και την πατρίδα τους”.

 

Φωτογραφία: Nikola Joksimović

Με πληροφορίες από mitropolija

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων