13/02/2023 13/02/2023 Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της σε κάθε επίθεση που δέχεται ο σερβικός λαό στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια εκφράζει για ακόμη μία φορά η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η βεβήλωση χώρου στον οποίο υπήρχε η μορφή του διεθνούς φήμης και καταξιωμένου τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς. Άγνωστοι έριξαν μπογιά στην μορφή...
13 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:54
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2023 - 12:30

Επισκοπή Ράσκας: “Η αστυνομία ερευνά, αλλά οι δράστες δεν οδηγούνται ποτέ στη δικαιοσύνη”

Διαδώστε:
Επισκοπή Ράσκας: “Η αστυνομία ερευνά, αλλά οι δράστες δεν οδηγούνται ποτέ στη δικαιοσύνη”

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της σε κάθε επίθεση που δέχεται ο σερβικός λαό στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια εκφράζει για ακόμη μία φορά η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης.

Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η βεβήλωση χώρου στον οποίο υπήρχε η μορφή του διεθνούς φήμης και καταξιωμένου τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς. Άγνωστοι έριξαν μπογιά στην μορφή του Τζόκοβιτς η οποία στέκεται σε κεντρικό σημείο στην πλατεία του σερβόφωνου χωριού Οράχοβατς. 

Σε ανακοίνωσή της η Επισκοπή κάνει λόγο για ακόμη μία θλιβερή ενέργεια η οποία προκαλεί θλίψη και πόνο , ωστόσο δεν πτοεί το ηθικό των κατοίκων. “Για τον λαό μας στο Οράχοβατς αυτή η τοιχογραφία είναι ένα σύμβολο ελευθερίας απέναντι στα επί 23 χρόνια δεινά με εκφοβισμούς, πυροβολισμούς, κάψιμο κατοικιών και άλλων ενεργειών που έχουν στόχο να μεταναστεύσουν σε άλλες περιοχές οι κάτοικοι”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“Ως συνήθως, η αστυνομία ερευνά, αλλά οι δράστες δεν οδηγούνται ποτέ στη δικαιοσύνη”, συνεχίζει η Επισκοπή Ράσκας. 

Η Εκκλησία καλύπτει το αίσθημα ανασφάλειας με το ενδιαφέρον της

Σε ένδειξη συμπαράστασης για το περιστατικό ο Πανιερώτατος Επίσκοπος κ. Θεοδόσιος μετέβη στο χωριό όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία τονίζοντας προς τους κατοίκους ότι το αίσθημα ανασφάλειας που δημιουργούν τέτοιου είδους επιθέσεις, έρχεται να το καλύψει η τοπική Εκκλησία με το ενδιαφέρον της και την πάγια θέση της πως, όσο δύσκολη και να είναι η καθημερινότητα, θα αγωνίζεται για την ειρηνική διαβίωση και την αξιοπρέπεια των κατοίκων.

“Είναι χαρακτηριστικό για εμάς τους χριστιανούς να ακολουθούμε τον δρόμο του σταυρού, τον δρόμο του Γολγοθά, αλλά ξέρουμε ότι αυτός ο δρόμος έχει ένα ένδοξο τέλος. Την ανάσταση”, υπογράμμισε στο κήρυγμά του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων