19/06/2019 19/06/2019 Για συντονισμένο σχέδιο που στόχο έχει την Ορθοδοξία στο Μαυροβούνιο, όπως έγινε και στην περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου, κάνει λόγο ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς, κ. Ιωαννίκιος: “Θέλουν με κάθε τρόπο να γίνει το ίδιο” υπογράμμισε και αναφέρθηκε στις καταστροφές των σερβικών Εκκλησιών στο Κοσσυφοπέδιο, προσθέτοντας ότι όλα αυτά εντάσσονται στο σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας. “Ακόμη...
19 Ιουνίου, 2019 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2019 - 13:19

Επίσκοπος Ιωαννίκιος: Το Μαυροβούνιο και η Μεγάλη Αλβανία

Διαδώστε:
Επίσκοπος Ιωαννίκιος: Το Μαυροβούνιο και η Μεγάλη Αλβανία

Για συντονισμένο σχέδιο που στόχο έχει την Ορθοδοξία στο Μαυροβούνιο, όπως έγινε και στην περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου, κάνει λόγο ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς, κ. Ιωαννίκιος:

“Θέλουν με κάθε τρόπο να γίνει το ίδιο” υπογράμμισε και αναφέρθηκε στις καταστροφές των σερβικών Εκκλησιών στο Κοσσυφοπέδιο, προσθέτοντας ότι όλα αυτά εντάσσονται στο σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας.

“Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της δουλείας κάτω από τους Τούρκους, κρατήσαμε την πίστη μας και τους ιερούς μας τόπους. Σήμερα έχουμε έναν άσχημο πειρασμό με τις αρχές να θέλουν να απομακρύνουν τον κόσμο από την Εκκλησία και να πάρουν τις εκκλησίες μας”, εξήγησε και υπογράμμισε: “Πρόκειται για μια επίθεση στην Ορθοδοξία”.

«Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε σε κανέναν. Δεν είναι ο ναός μου, ούτε κανενός άλλου, αλλά είναι ιδιοκτησία του Θεού και της εκκλησίας. Αυτό που είναι το Θεού δεν μπορεί να είναι ανθρώπινο. Οι πρόγονοί μας, όταν έχτιζαν ναούς, δεν τους αφιέρωναν σε κάθε χώρα, κάθε κυβέρνηση, κάθε καθεστώς, αλλά στον Θεό” υποστήριξε

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων