05/07/2022 05/07/2022 Του Νικόλαου Ζαΐμη Συχνές είναι οι επισκέψεις Επισκόπων και κληρικών του Πατριαρχείου Σερβίας στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος ύστερα και από την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο εκκλησιών μετά από 55 χρόνια.  Μετά τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, ο οποίος επισκέφθηκε τα Σκόπια δύο φορές μετά το ιστορικό συλλείτουργο “συμφιλίωσης” στο Βελιγράδι στις 19 Μαϊου, την έδρα...
05 Ιουλίου, 2022 - 10:59

Επίσκοπος του Πατριαρχείου Σερβίας στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

Διαδώστε:
Επίσκοπος του Πατριαρχείου Σερβίας στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Συχνές είναι οι επισκέψεις Επισκόπων και κληρικών του Πατριαρχείου Σερβίας στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος ύστερα και από την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο εκκλησιών μετά από 55 χρόνια. 

Μετά τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, ο οποίος επισκέφθηκε τα Σκόπια δύο φορές μετά το ιστορικό συλλείτουργο “συμφιλίωσης” στο Βελιγράδι στις 19 Μαϊου, την έδρα της Αρχιεπισκοπής καθώς και μοναστήρια επισκέφθηκε ο Επίσκοπος Βουδιμίου κ. Λουκιανός, κατόπιν ευλογίας που έλαβε από τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Πανιερώτατος, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Στέφανο, συνοδευόταν από τον π. Μαρίνκο Μάρκοφ και τον Αρχιδιάκονο π. Βαρνάβα Knežević.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ξύπνησαν μνήμες των δύο Ιεραρχών από τα φοιτητικά τους χρόνια, αφού σπούδαζαν μαζί στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου. Την ίδια μέρα ο Επίσκοπος κ. Λουκιανός επισκέφθηκε τη Μονή του Αγίου Μάρκου και τη Μονή Νερέζι στη Μητρόπολη των Σκοπίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωσή της η Επισκοπή Βουδιμίου αποκαλεί την Αρχιεπισκοπή ως “Μακεδονική Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Οχρίδος” και τον Αρχιεπίσκοπο Στέφανο ως επικεφαλής “της Μακεδονικής Εκκλησίας”, μια διατύπωση η οποία συνεχίζει να αποτελεί αγκάθι σχετικά με την ονομασία καθώς, σύμφωνα με την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου η λέξη “Μακεδονία” και κάθε παράγωγό της αποκλείονται.

Φωτογραφίες:serbdiocese.hu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων