27/03/2024 27/03/2024 Με την παρουσία Ιεραρχών της Σερβικής Εκκλησίας, εκπροσώπων της κυβέρνησης, καθώς και τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών της Σερβικής πανεπιστημιακής κοινότητας πραγματοποιήθηκε στη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου το συνέδριο με τίτλο: “Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια – ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά”. Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά). Κατά τον χαιρετισμό του στο...
27 Μαρτίου, 2024 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2024 - 10:02

Επιστημονικό συνέδριο στο Βελιγράδι για την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων

Διαδώστε:
Επιστημονικό συνέδριο στο Βελιγράδι για την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων

Με την παρουσία Ιεραρχών της Σερβικής Εκκλησίας, εκπροσώπων της κυβέρνησης, καθώς και τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών της Σερβικής πανεπιστημιακής κοινότητας πραγματοποιήθηκε στη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου το συνέδριο με τίτλο: “Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια – ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά”.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά).

Κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος επεσήμανε ότι η Εκκλησία διαδραματίζει βασικό ρόλο στην επιβίωση του σερβικού λαού στην περιοχή και στη διατήρηση του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, ως χώρου όπου οικοδομήθηκε και αναπτύχθηκε η ιστορική και πνευματική συνείδηση ​​των Σέρβων.

“Γι’ αυτό το μοναστήρι του Πετς ήταν και παραμένει η πνευματική πρωτεύουσα όχι μόνο της Εκκλησίας μας, με τον θρόνο του Σέρβου πατριάρχη και τους τάφους των αγίων προκατόχων του που σημάδεψαν την ιστορία μας”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις από Ιεράρχες και ακαδημαϊκούς που ήταν ομιλητές στο συνέδριο. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Σερβικής Εκκλησίας τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα δημοσιευτούν σύντομα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων