08/02/2021 08/02/2021 Ολοκληρώνεται η διαδικασία επιστροφής περιουσιακών στοιχείων, που κατασχέθηκαν μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο από εκκλησίες και θρησκευτικές κοινότητες στη Σερβία. Ήδη έχουν επιστραφεί 28.359 εκτάρια γεωργικής γης, εκ των οποίων τα 24.227 εκτάρια ανήκουν στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία . «Τα περισσότερα από αυτά επιστράφηκαν στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, δηλαδή στο Πατριαρχείο, στην Αρχιεπισκοπή, στις επισκοπές,...
08 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2021 - 11:50

Επιστρέφονται στην Εκκλησία οι δημευμένες εκτάσεις

Διαδώστε:
Επιστρέφονται στην Εκκλησία οι δημευμένες εκτάσεις

Ολοκληρώνεται η διαδικασία επιστροφής περιουσιακών στοιχείων, που κατασχέθηκαν μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο από εκκλησίες και θρησκευτικές κοινότητες στη Σερβία.

Ήδη έχουν επιστραφεί 28.359 εκτάρια γεωργικής γης, εκ των οποίων τα 24.227 εκτάρια ανήκουν στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία .

«Τα περισσότερα από αυτά επιστράφηκαν στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, δηλαδή στο Πατριαρχείο, στην Αρχιεπισκοπή, στις επισκοπές, στα μοναστήρια και στις εκκλησίες, συνολικά 24.227 εκτάρια. Πρέπει να σημειωθεί ότι εντός της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπάρχουν μοναστήρια που είχαν αρκετές χιλιάδες εκτάρια γης” δηλώνει ο Μπράνκο Λάκιτς, επικεφαλής της Διοίκησης Γεωργικής Γης της Σερβίας.
Απομένει να επιστραφεί το 6% της γης σε εκκλησιαστικές κοινότητες και πολίτες. “Αυτό σημαίνει ότι η Δημοκρατία της Σερβίας έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της σχετικά με την αναγνώριση της ιδιοκτησίας και την επιστροφή της γης στους πρώην ιδιοκτήτες χωρίς να πραγματοποιηθούν διαμάχες και άλλες κοινωνικές αναταραχές που έχουν συνοδεύσει αυτή τη διαδικασία σε άλλες χώρες” υπογράμμισε ο Μπράνκο Λάκιτς.
Πηγή: blic.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων