08/09/2019 08/09/2019 “Σε όλη την πορεία του έθνους μας υπήρξαν καλές και άσχημες ιστορικές στιγμές. Η Εκκλησίας στάθηκε πάντα δίπλα και στα καλά και στα άσχημα. Πάντα αντλούσε αυτή την δύναμη από τον ιδρυτή της Άγιο Σάββα Νεμάνια” τόνισε ο Πανιερ. Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε εκδήλωση αφιερωμένη στην ίδρυση...
08 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2019 - 16:27

Επσικ. Ράσκας: “Να μην ξεχνάμε το Κοσσυφοπέδιο”

Διαδώστε:
Επσικ. Ράσκας: “Να μην ξεχνάμε το Κοσσυφοπέδιο”

“Σε όλη την πορεία του έθνους μας υπήρξαν καλές και άσχημες ιστορικές στιγμές. Η Εκκλησίας στάθηκε πάντα δίπλα και στα καλά και στα άσχημα. Πάντα αντλούσε αυτή την δύναμη από τον ιδρυτή της Άγιο Σάββα Νεμάνια” τόνισε ο Πανιερ. Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε εκδήλωση αφιερωμένη στην ίδρυση της Επισκοπής και στα 800 χρόνια από την ίδρυση του Πατριαρχείου Σερβίας.

Ο Επίσκοπος κ. Θεοδόσιος ανέφερε ότι φέτος είναι μια εορταστική χρονιά για τη σερβική εκκλησία και το λαό, υπενθυμίζοντας ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη Σερβία, αλλά και τον ανά τον κόσμο, πραγματοποιούνται όλο το χρόνο διάφορα εορταστικά γεγονότα, ενώ ο κεντρικός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στη Μονή Ζίτσα και το Πατριαρχείο στο Βελιγράδι.

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου τονίζοντας: “Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη διαθήκη της Επισκοπής μας με το Κοσσυφοπέδιο. Το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί για τους Ορθόδοξους Σέρβους μια πνευματική έκφραση ελευθερίας και πίστης”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων