23/05/2020 23/05/2020 Μετά τον σεισμό, στον οποίο ο Καθεδρικός Ναός Μεταμορφώσεως υπέστη σοβαρές ζημιές, ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος και ο Δήμος του Ζάγκρεμπ ξεκίνησαν τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο ναός, έτσι ώστε οι Ορθόδοξοι κάτοικοι του Ζάγκρεμπ να μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στη λειτουργική ζωή της τοπικής Εκκλησίας.  “Καλούμε...
23 Μαΐου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2020 - 9:34

Έργα αποκατάστασης στον Καθεδρικό Ναό του Ζάγκρεμπ

Διαδώστε:
Έργα αποκατάστασης στον Καθεδρικό Ναό του Ζάγκρεμπ

Μετά τον σεισμό, στον οποίο ο Καθεδρικός Ναός Μεταμορφώσεως υπέστη σοβαρές ζημιές, ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος και ο Δήμος του Ζάγκρεμπ ξεκίνησαν τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο ναός, έτσι ώστε οι Ορθόδοξοι κάτοικοι του Ζάγκρεμπ να μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στη λειτουργική ζωή της τοπικής Εκκλησίας. 

“Καλούμε όλους τους πιστούς, στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του ναού με οικονομικές συνεισφορές. Όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει το ποσό στο αριθμό λογαριασμού: HR09 2503 0071 5100 0060 0”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Μεταμορφώσεως της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Ζάγκρεμπ, που αποτελεί τεράστια πολιτιστική κληρονομιά για την Κροατία, υπέστη σοβαρές ζημιές από σεισμό που συνέβη το πρωί της Κυριακής, 22 Μαρτίου 2020, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από την πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα δύο ισχυροί σεισμοί ταρακούνησαν την ημέρα εκείνη το Ζάγκρεμπ προκαλώντας τεράστιες ζημιές. O πρώτος, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 7χλμ. βορειοανατολικά του Ζάγκρεμπ και σημειώθηκε στις 7:24 ώρα Ελλάδος.

Φωτογραφίες από τις ζημιές που είχε υποστεί ο ναός

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων