31/01/2022 31/01/2022 Τις ευχές του στο Σερβικό έθνος, τον εκπρόσωπο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πανιερώτατο Επίσκοπο Ανατολικής Αμερικής κ. Ειρηναίο, και τους κληρικούς αυτής στις ΗΠΑ, απέστειλε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, για την εορτή του Αγίου Σάββα, πρώτου Αρχιεπισκόπου Βελιγραδίου, στις 27 Ιανουαρίου 2022.  «Καθώς Σέρβοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώνονται με...
31 Ιανουαρίου, 2022 - 17:43
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2022 - 17:45

Ευχές Μπάιντεν στους Σέρβους των ΗΠΑ για τον Άγιο Σάββα

Διαδώστε:
Ευχές Μπάιντεν στους Σέρβους των ΗΠΑ για τον Άγιο Σάββα

Τις ευχές του στο Σερβικό έθνος, τον εκπρόσωπο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πανιερώτατο Επίσκοπο Ανατολικής Αμερικής κ. Ειρηναίο, και τους κληρικούς αυτής στις ΗΠΑ, απέστειλε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, για την εορτή του Αγίου Σάββα, πρώτου Αρχιεπισκόπου Βελιγραδίου, στις 27 Ιανουαρίου 2022. 

«Καθώς Σέρβοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώνονται με τους αδελφούς και τις αδελφές τους στη Σερβία και σε όλο τον κόσμο, για να γιορτάσουν σήμερα τον Άγιο Σάββα, η Τζιλ και εγώ στέλνουμε εσάς, τον κλήρο σας, τους λαϊκούς ηγέτες και τους πιστούς τους θερμότερους χαιρετισμούς μας για μια εορτή γεμάτη με ειρήνη, χαρά και ελπίδα.

Για οκτώ αιώνες, η ζωή και τα έργα του Αγίου Σάββα εμπνέουν τον σερβικό λαό να διατηρήσει τα πιο ευγενή στοιχεία της εθνικής του ταυτότητας, χτίζοντας ταυτόχρονα την ειρήνη και την κατανόηση μεταξύ πολιτισμών και λαών. Ο Άγιος Σάββας τιμάται και είναι ιδιαιτέρως σεβάσμιος μεταξύ των Σέρβων που μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αφοσίωσή του στην προώθηση της εκπαίδευσης και της φιλανθρωπίας ενέπνευσε μια κοινότητα ανθρώπων που έφεραν μαζί τους τις ελπίδες και τα όνειρά τους για μελλοντικές ευκαιρίες για τους ίδιους και τα παιδιά τους, διατηρώντας όχι μόνο την πίστη τους αλλά και τη γλώσσα και τις πολιτιστικές τους παραδόσεις. Είναι, ίσως, για αυτόν τον λόγο που τόσες πολλές σερβικές ορθόδοξες εκκλησίες και οργανώσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αφιερωμένες στον Άγιο Σάββα.

Παρακαλούμε δεχτείτε τις θερμότερες ευχές και προσευχές μας για ειρήνη και ενότητα αυτή την Ημέρα του Αγίου Σάββα».

Φωτογραφία: MattWade

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων