14/12/2021 14/12/2021 Τους πεσόντες σέρβους στρατιώτες οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τα οστά τους βρίσκονται στο μαυσωλείο-οστεοφυλάκιο στη νησίδα Βίδο στην Κέρκυρα, τίμησε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε χθες τον χώρο και τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων στρατιωτών. Ο...
14 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2021 - 11:23

Φόρος τιμής στους σέρβους στρατιώτες στη νησίδα Βίδο

Διαδώστε:
Φόρος τιμής στους σέρβους στρατιώτες στη νησίδα Βίδο

Τους πεσόντες σέρβους στρατιώτες οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τα οστά τους βρίσκονται στο μαυσωλείο-οστεοφυλάκιο στη νησίδα Βίδο στην Κέρκυρα, τίμησε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε χθες τον χώρο και τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων στρατιωτών. Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου βρίσκεται στο νησί της Κέρκυρας από το Σάββατο καθώς, κατόπιν πρόσκλησης του οικείου Ποιμενάρχου κ. Νεκταρίου, συμμετείχε στους εορτασμούς επί τη μνήμη του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα.

Το μαυσωλείο-οστεοφυλάκιο στο νησί του Βίδο λειτούργησε το 1939 και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Νίκολα Κνιάζεβ. Στις μαρμάρινες πλευρές του βρίσκονται 1232 οστεοθήκες με τα οστά των πολεμιστών, οι οποίοι είχαν ενταφιαστεί σε 27 κοιμητήρια της Κέρκυρας και των οποίων τα ονόματα είναι γνωστά. Τα οστά 1532 αγνώστων πολεμιστών έχουν ενταφιαστεί σε δύο παράπλευρους εξωτερικούς τάφους.Η έκταση του μαυσωλείου φτάνει περίπου το ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα οι Σέρβοι τελούν μνημόσυνα για να τιμήσουν τους πεσόντες αγωνιστές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων