05/04/2024 05/04/2024 Για την ιστορία και την κατάσταση της Ορθοδοξίας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια ενημερώθηκαν ο επικεφαλής της Γαλλικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μπερνάντ Μπουγιό, και ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Πρίστινα, Ολιβιέ Γκουερά, με τους συνεργάτες τους κατά την επίσκεψή τους στην ιστορική Μονή Βισόκι Ντέτσανι.   Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για την...
05 Απριλίου, 2024 - 9:55

Γάλλοι αξιωματούχοι ενημερώθηκαν για την κατάσταση στη Μονή Βισόκι Ντέτσανι

Διαδώστε:
Γάλλοι αξιωματούχοι ενημερώθηκαν για την κατάσταση στη Μονή Βισόκι Ντέτσανι

Για την ιστορία και την κατάσταση της Ορθοδοξίας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια ενημερώθηκαν ο επικεφαλής της Γαλλικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μπερνάντ Μπουγιό, και ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Πρίστινα, Ολιβιέ Γκουερά, με τους συνεργάτες τους κατά την επίσκεψή τους στην ιστορική Μονή Βισόκι Ντέτσανι.  

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για την ιστορία της Μονής Ντέτσανι και το πνευματικό έργο που επιτελεί σε μία περιοχή με έντονα προβλήματα και δυσκολίες για τον σερβικό πληθυσμό.

Παράλληλα, οι Γάλλοι διπλωμάτες ενημερώθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα ο σερβικός πληθυσμός και η Εκκλησία στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Υπενθυμίζεται ότι η Μονή η οποία βρίσκεται σε μια κοιλάδα, δίπλα στον μικρό ποταμό Ντέτσανσκα Μπίστριτσα και νοτιοδυτικά της πόλης Πέτς, στους πρόποδες της οροσειράς Προκλέτιε, πολλές φορές κατά το παρελθόν βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών της Πρίστινα. Ολόκληρο το συγκρότημα της Μονής θεωρείται εξαιρετικό πολιτιστικό μνημείο και βρίσκεται, από το 2004, υπό την προστασία της UNESCO.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων