25/06/2021 25/06/2021 Για την εμπειρία τους από τα διαστημικά ταξίδια μίλησαν στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριου οι Ρώσοι αστροναύτες Σεργκέι Κουντ- Σπερτσκόφ και Αναστασία Στεπάνοβα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Πατριαρχικό Μέγαρο. Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στα ασκητικά χαρακτηριστικά που έχει το επάγγελμά τους ως προς την οργάνωση του τρόπου ζωής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. “Στην πνευματική...
25 Ιουνίου, 2021 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2021 - 9:49

Για τα διαστημικά ταξίδια ενημερώθηκε ο Σερβίας Πορφύριος

Διαδώστε:
Για τα διαστημικά ταξίδια ενημερώθηκε ο Σερβίας Πορφύριος

Για την εμπειρία τους από τα διαστημικά ταξίδια μίλησαν στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριου οι Ρώσοι αστροναύτες Σεργκέι Κουντ- Σπερτσκόφ και Αναστασία Στεπάνοβα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Πατριαρχικό Μέγαρο.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στα ασκητικά χαρακτηριστικά που έχει το επάγγελμά τους ως προς την οργάνωση του τρόπου ζωής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. “Στην πνευματική ζωή, παρατηρούμε ότι όσο πιο μακριά είναι ένα άτομο από τους ανθρώπους και τον κόσμο, τόσο περισσότερο αισθάνεται αγάπη για τους άλλους και συνειδητοποιεί πόσο χρειάζεται τον πλησίον. αυτός Έτσι, ανακαλύπτοντας και γνωρίζοντας το σύμπαν, σίγουρα πλησιάζουμε ο ένας στον άλλο”, ανέφερε ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Από τη πλευρά του ο Σεργκέι Κουντ-Σβερτσκόφ, αναφερόμενος σε προσωπική εμπειρία, επιβεβαίωσε τη σκέψη του Πατριάρχη, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και όταν ένα άτομο βρίσκεται μακριά από τη γη και τους ανθρώπους, αισθάνεται μια ισχυρή και άθραυστη σχέση μαζί τους. Ανακάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του αστροναύτη στο διαστημικό σταθμό, εκτός από καλή υγεία, γνώση και δεξιότητες, απαιτείται επίσης μεγάλη πνευματική δύναμη για να επιτευχθούν επιτυχώς οι καθορισμένοι στόχοι. Επίσης πρόσθεσε ότι οι αστροναύτες συνειδητοποιούν το βαθύτερο νόημα και την αξία της συνένωσης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο διαστημικό σταθμό.

Στο τέλος ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στους δύο αστροναύτες ο Θεός να τους δίνει δύναμη και να τους ενισχύει στην αποστολή τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων