06/04/2021 06/04/2021 Τον Υπουργό Οικολογίας, Χωροταξίας και Πολεοδομίας του Μαυροβουνίου κ. Ράτκο Μίτροβιτς δέχθηκε στο Πατριαρχείο στο Βελιγράδι ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ. Πορφύριος.  Ο Πατριάρχης Σερβίας και ο Υπουργός του Μαυροβουνίου συζήτησαν για την αναγκαιότητα της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών και τόνισαν την ανάγκη της συνέχισης της ανανέωσης της Ορθόδοξης πνευματικότητας στο...
06 Απριλίου, 2021 - 15:44
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2021 - 15:45

Συζήτηση για την πνευματική ανανέωση του Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Συζήτηση για την πνευματική ανανέωση του Μαυροβουνίου

Τον Υπουργό Οικολογίας, Χωροταξίας και Πολεοδομίας του Μαυροβουνίου κ. Ράτκο Μίτροβιτς δέχθηκε στο Πατριαρχείο στο Βελιγράδι ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ. Πορφύριος. 

Ο Πατριάρχης Σερβίας και ο Υπουργός του Μαυροβουνίου συζήτησαν για την αναγκαιότητα της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών και τόνισαν την ανάγκη της συνέχισης της ανανέωσης της Ορθόδοξης πνευματικότητας στο Μαυροβούνιο.

Ο Μακαριώτατος στάθηκε στο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου ως προς την συμβολή του στην πνευματική ανανέωση του Μαυροβουνίου και σημείωσε ότι το έργο του και η αφοσίωσή του φαίνονται στον αριθμό των πιστών, των Ιερέων και των Μοναχών αλλά και στις πολλές Εκκλησίες και τα πολλά Μοναστήρια που αναβαθμίστηκαν και ανακαινίστηκαν.

Ο Υπουργός από τη μεριά του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Εκκλησία του Μαυροβουνίου που βρίσκεται στα χέρια των πνευματικών τέκνων του μακαριστού Μητροπολίτη θα συνεχίσει να ακμάζει αφού τα πνευματικά του παιδιά είναι πιστοί στον θρόνο ου Αγίου Σάββα, του πρώτου Σέρβου Αρχιεπισκόπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων