24/01/2023 24/01/2023 Για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ταξίδεψε σήμερα, 24 Ιανουαρίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη έως τις 5 Φεβρουαρίου 2023 όπου αναμένεται να επισκεφθεί τις εκεί ενορίες της Σερβικής Εκκλησίας καθώς και την σερβική ομογένεια. Όπως είχε γράψει το ope.gr, o Μακαριώτατος θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη έως τις 28 Ιανουαρίου....
24 Ιανουαρίου, 2023 - 12:36

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναχώρησε ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναχώρησε ο Πατριάρχης Σερβίας

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ταξίδεψε σήμερα, 24 Ιανουαρίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη έως τις 5 Φεβρουαρίου 2023 όπου αναμένεται να επισκεφθεί τις εκεί ενορίες της Σερβικής Εκκλησίας καθώς και την σερβική ομογένεια.

Όπως είχε γράψει το ope.gr, o Μακαριώτατος θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη έως τις 28 Ιανουαρίου. Διαδοχικά θα επισκεφθεί τις ενορίες και το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Σάββα ενώ θα ενημερωθεί και για την πορεία ανοικοδόμησης του ναού του Αγίου Σάββα ο οποίος είχε καεί το Πάσχα του 2016.

Ανήμερα της εορτής του διαφωτιστή και προστάτη των Σέρβων, Αγίου Σάββα, στις 27 Ιανουαρίου (σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο), ο Πατριάρχης Σερβίας θα λάβει μέρος στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σέρβος Πατριάρχης Πορφύριος μετά την εκλογή του στον Θρόνου του Αγίου Σάββα τον Φεβρουάριο του 2021 δεν έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής καμία ειρηνική επίσκεψη σε άλλο Πατριαρχείο ή Αυτοκέφαλη Εκκλησία. Μάλιστα, αυτό θα είναι το πρώτο μεγάλο ταξίδι που θα πραγματοποιήσει ως Πατριάρχης Σερβίας.

Στο δεύτερο μέρος της επίσκεψης, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου, ο Μακαριώτατος θα επισκεφθεί την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Αγίου Σάββα στο Libertyville κοντά στο Σικάγο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον κοσμήτορα, τη διοίκηση, τους καθηγητές και τους φοιτητές. Πρόκειται για το μοναδικό τριτοβάθμιο ίδρυμα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόρεια Αμερική.

Τέλος, προβλέπεται σύμφωνα με το πρόγραμμα συνάντηση του Πατριάρχη με τους Επισκόπους της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο μοναστήρι Nova Gračanica.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων