24/06/2021 24/06/2021 Απάντηση στον υπουργό Πολιτισμού του καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου, Χαϊρούλ Τσέκου, έδωσε η Ιερά Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ότι το πρόγραμμα αποκατάστασης της πολιτιστικής κληρονομιάς περιλαμβάνει και τρεις Ορθόδοξες Εκκλησίες. “Επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια καθώς η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης δεν έχει συνάψει καμία συμφωνία με τα θεσμικά όργανα...
24 Ιουνίου, 2021 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2021 - 10:33

“Η αποκατάσταση ιερών συμφωνήθηκε με την UNDP”

Διαδώστε:
“Η αποκατάσταση ιερών συμφωνήθηκε με την UNDP”

Απάντηση στον υπουργό Πολιτισμού του καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου, Χαϊρούλ Τσέκου, έδωσε η Ιερά Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ότι το πρόγραμμα αποκατάστασης της πολιτιστικής κληρονομιάς περιλαμβάνει και τρεις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

“Επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια καθώς η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης δεν έχει συνάψει καμία συμφωνία με τα θεσμικά όργανα της Πρίστινα σχετικά με την ανακαίνιση των προαναφερθέντων ναών”, αναφέρει.

Εκπρόσωποι της Επισκοπής συζήτησαν για την ανακαίνιση ναών μόνο με εκπροσώπους της UNDP (αποτελεί τον οργανισμό ανάπτυξης του ΟΗΕ) οι οποίοι εξέφρασαν την ετοιμότητα να χρηματοδοτήσουν τη διαδικασία ανακαίνισης ως διεθνούς οργανισμού, σε συνεργασία με το Γραφείο Πνευματικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Επισκοπής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων