19/08/2020 19/08/2020 Μια ακόμα δίωξη εναντίον της σερβικής ορθόδοξης εκκλησίας έλαβε χώρα σήμερα, ημέρα που οι Σέρβοι και Μαυροβούνιοι αδελφοί μας γιορτάζουν την Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Ивановим δίπλα στο ποτάμι, στο Μαυροβούνιο. Οι αστυνομικές δυνάμεις εντελώς παράνομα εμπόδισαν ιερείς και πιστούς να πλησιάσουν στην περιοχή όπου βρίσκεται η εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Τους σταμάτησαν χιλιόμετρα...
19 Αυγούστου, 2020 - 13:49
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2020 - 15:20

Η αστυνομία εμπόδισε ακόμα μια Θεία Λειτουργία

Διαδώστε:
Η αστυνομία εμπόδισε ακόμα μια Θεία Λειτουργία

Μια ακόμα δίωξη εναντίον της σερβικής ορθόδοξης εκκλησίας έλαβε χώρα σήμερα, ημέρα που οι Σέρβοι και Μαυροβούνιοι αδελφοί μας γιορτάζουν την Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Ивановим δίπλα στο ποτάμι, στο Μαυροβούνιο. Οι αστυνομικές δυνάμεις εντελώς παράνομα εμπόδισαν ιερείς και πιστούς να πλησιάσουν στην περιοχή όπου βρίσκεται η εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Τους σταμάτησαν χιλιόμετρα πριν από αυτήν, αφού τα τελευταία χρόνια απαγορεύουν τη λατρεία στον συγκεκριμένο ναό λόγω διαφορών κράτους και ορθόδοξης εκκλησίας σε έναν ναό, που για αιώνες τελούνταν όλα τα μυστήρια…

Η ανακοίνωση της εκκλησιαστικής κοινότητας του Τσέτινιε αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια στα χρονικά του ναού θα πρέπει να καταγράφονται ως τα πιο τραγικά στην ιστορία. Στην ιεροσύνη και τους πιστούς, μετά από αιώνες απρόσκοπτης λατρείας, ακριβώς στην εποχή μας, δεν επιτρέπεται να τελούν και να συμμετέχουν σε ακολουθίες.

«Εάν αυτό γίνεται με αυτόν τον ναό, που αποτελεί μη αμφισβητούμενη εκκλησιαστική περιουσία, μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει και πώς, φαινομενικά, θα πραγματοποιήσουν παράνομες συλλήψεις σε ναούς και μοναστήρια, τα οποία αποκλείστηκαν εξαιτίας του νόμου για τις «θρησκευτικές ελευθερίες».

Επίμονοι και συνεχείς έλεγχοι της αστυνομίας, της εισαγγελίας και πολλών άλλων μοχλών του σημερινού καθεστώτος δείχνουν το σκότος των πραγματικών στόχων του κράτους εναντίον της Εκκλησίας. Αυτοί δεν επιδιώκουν ούτε την οργάνωση των σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και κράτους, ούτε την εξασφάλιση της ελευθερίας της θρησκείας ή των πεποιθήσεων. Με τις πράξεις τους θέλουν η Εκκλησία να μειωθεί σε κομματική και ιδεολογική υπηρεσία του καθεστώτος. Αυτό δεν δούλεψε! Η εκκλησία λατρεύει μόνο τον κύριό μας Ιησού Χριστό, τον Θεό μας, στα χέρια του οποίου είναι η αλήθεια και η δικαιοσύνη.

ΥΓ: Οι φωτογραφίες είναι από την περσινή απαγόρευση, αφού φέτος πιστοί και κληρικοί δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων