01/03/2023 01/03/2023 Με το παράσημο του Τάγματος της Δημοκρατίας της Σέρπσκα τιμήθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Με αφορμή την Ημέρα της Δημοκρατίας της Σέρπσκα ο Πρόεδρος της, Μίλοραντ Ντόντικ, θέλησε να τιμήσει τον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας για την στήριξή του. “Αυτή η τιμή δεν ανήκει μόνο σε...
01 Μαρτίου, 2023 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2023 - 11:26

Η Δημοκρατία της Σέρπσκα παρασημοφόρησε τον Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Η Δημοκρατία της Σέρπσκα παρασημοφόρησε τον Πατριάρχη Σερβίας

Με το παράσημο του Τάγματος της Δημοκρατίας της Σέρπσκα τιμήθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Με αφορμή την Ημέρα της Δημοκρατίας της Σέρπσκα ο Πρόεδρος της, Μίλοραντ Ντόντικ, θέλησε να τιμήσει τον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας για την στήριξή του.

“Αυτή η τιμή δεν ανήκει μόνο σε εμένα, αλλά σε όλη την Σύνοδο των Επισκόπων και ιδιαίτερα στους Επισκόπου που βρίσκονται στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη καθώς και στους ιερείς μας”, επεσήμανε ο Μακαριώτατος ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Σέρπσκα κ. Ντόντικ για την τιμή.

Ο Πατριάρχης Πορφύριος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αδιάκοπη ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας όχι μόνο για την περιοχή της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, αλλά και το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, ζητώντας τις προσευχές όλων καθώς οι καιροί συνεχίζουν να παραμένουν δύσκολοι για αυτές τις περιοχές.

“Σας ευχαριστούμε για την πίστη και την αγάπη σας! Να είστε βέβαιοι ότι η Εκκλησία μας -είμαστε όλοι η Εκκλησία σε εμάς που φοράμε μανδύες έχουν εμπιστευθεί μόνο τη διαχείριση αυτού που ανήκει σε όλους – θα είναι παντού, όπου κι αν είναι ο λαός μας”, κατέληξε ο Πατριάρχης Πορφύριος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων