08/10/2021 08/10/2021 Το παράσημο της β’ τάξεως του Τάγματος του Αγίου Σάββα, το οποίο αποτελεί ύψιστη τιμητική διάκριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, απένειμε στον Μίρολαντ Βούτσελιτς, Αρχισυντάκτη του Večernji novosti, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία Ιεραρχών στην πατριαρχική κατοικία στο Βελιγράδι χθες, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου. Η απόφαση αυτή για την απονομή...
08 Οκτωβρίου, 2021 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2021 - 9:43

Η δημοσιογραφία και η ανάδειξη των χριστιανικών αξιών

Διαδώστε:
Η δημοσιογραφία και η ανάδειξη των χριστιανικών αξιών

Το παράσημο της β’ τάξεως του Τάγματος του Αγίου Σάββα, το οποίο αποτελεί ύψιστη τιμητική διάκριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, απένειμε στον Μίρολαντ Βούτσελιτς, Αρχισυντάκτη του Večernji novosti, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία Ιεραρχών στην πατριαρχική κατοικία στο Βελιγράδι χθες, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Η απόφαση αυτή για την απονομή της τιμητικής διάκρισης πάρθηκε κατόπιν εισήγησης του Μακαριωτάτου από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Σερβίας με γνώμονα την προσφορά του τιμώμενου προσώπου μέσα από την δημοσιογραφία στην ανάδειξη και υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών.

“Πριν από πολλές δεκαετίες, όταν ήσασταν αρχικά διευθυντής της Ραδιοτηλεόρασης της Βοϊβοντίνα στο Νόβι Σαντ και στη συνέχεια διευθυντής της εθνικής τηλεόρασης στο Βελιγράδι, όχι μόνο μας ανοίξατε την πόρτα αλλά δώσατε στην Εκκλησία να έχει τη δυνατότητα να μιλά για την πίστη μας από μικρές οθόνες σαν να μιλά από τον ίδιο τον ναό ή από το βωμό της εκκλησίας”, ανέφερε ο Πατριάρχης Πορφύριος ενθυμούμενος μια κίνηση στην οποία είχε προβεί ο κ. Βούτσελιτς κατά το παρελθόν.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσελιτς ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδο και προσωπικά τον Πατριάρχη για την ύψιστη τιμή που έλαβε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων