08/06/2020 08/06/2020 Για το μεγάλο θαύμα της Πεντηκοστής και τις ευλογίες του Αγίου Πνεύματος μίλησε ο Μητροπολίτης Μαυρουβουνίου και Παραθαλασσίας κ.  Αμφιλόχιος, αναφερόμενος παράλληλα στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο. Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι την ημέρα αυτή, οι Απόστολοι ξαφνικά άρχισαν να μιλούν σε διαφορετικές γλώσσες. «Δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε, πώς...
08 Ιουνίου, 2020 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2020 - 8:39

“Η Εκκλησία δεν είναι ούτε κόμμα, ούτε έθνος”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία δεν είναι ούτε κόμμα, ούτε έθνος”

Για το μεγάλο θαύμα της Πεντηκοστής και τις ευλογίες του Αγίου Πνεύματος μίλησε ο Μητροπολίτης Μαυρουβουνίου και Παραθαλασσίας κ.  Αμφιλόχιος, αναφερόμενος παράλληλα στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο.
Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι την ημέρα αυτή, οι Απόστολοι ξαφνικά άρχισαν να μιλούν σε διαφορετικές γλώσσες.

«Δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε, πώς αυτή η ουράνια φωτιά, φώτισε το μυαλό τους, τις ψυχές τους. Και μετά από αυτούς, και μέσω αυτών, το θεϊκό φως φωτίζει, ολόκληρο το σύμπαν. Και εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι σήμερα φωτίζονται από το φως που φώτισε μαθητές του Ιησού στη Σιών», υπενθύμισε και πρόσθεσε: “Όλα αυτά δεν μπορούν να καταστραφούν τώρα λόγω των συμφερόντων κάποιων. Τώρα ψάχνουν να δημιουργήσουν μια νέα ψεύτικη εκκλησία. Η Εκκλησία του Θεού δεν είναι ούτε κόμμα ούτε έθνος. Είναι το έθνος του Θεού, που ενώνει όλους τους λαούς» κατέληξε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων