16/09/2020 16/09/2020 Ο Σχολάρχης στην Ιερατική Σχολή “Αγίου Πέτρου” εν Τσετίνιγιε, Πρωτοπρ. Γκόγικο Πέροβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε σημείωσε ότι “η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο δεν ενδιαφέρεται ούτε σχεδιάζει να εμπλακεί στο σχηματισμό της μελλοντικής κυβέρνησης του Μαυροβουνίου”. Ακόμα σημείωσε: “Η άποψη των πιστών και των ιερέων είναι ότι η Εκκλησία έτυχε να βρίσκεται σε πολιτικό...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2020 - 20:15

“Η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί στην κυβέρνηση”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί στην κυβέρνηση”

Ο Σχολάρχης στην Ιερατική Σχολή “Αγίου Πέτρου” εν Τσετίνιγιε, Πρωτοπρ. Γκόγικο Πέροβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε σημείωσε ότι “η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο δεν ενδιαφέρεται ούτε σχεδιάζει να εμπλακεί στο σχηματισμό της μελλοντικής κυβέρνησης του Μαυροβουνίου”.

Ακόμα σημείωσε: “Η άποψη των πιστών και των ιερέων είναι ότι η Εκκλησία έτυχε να βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο, δηλαδή, μπήκε απρόθυμα στην προεκλογική εκστρατεία στο Μαυροβούνιο. Όλοι γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό συνέβη μετά τον τρόπο που η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαχείρηση του νόμου για την Ελευθερία της Θρησκείας, ο οποίος προκάλεσε μεγάλες διαμαρτυρίες πιστών, ιερέων και πολιτών που δεν ανήκουν στην Εκκλησία, αλλά που αναγνώρισαν έναν τόσο άδικο νόμο ως παραβίαση του Συντάγματος.”

Όσον αφορά το κάλεσμα των Αρχιερέων της εκκλησίας να μην ψηφίσουν την τρέχουσα κυβέρνηση σε αυτήν τη χώρα, σημειώνει ότι «η Εκκλησία δεν το έχει κάνει ποτέ πριν» και πιστεύει ότι «δεν θα το κάνει ποτέ ξανά».

Σύμφωνα με τον Πρωτοπρεσβύτερο, η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο είναι ένας πολύ σημαντικός κοινωνικός παράγοντας και προσθέτει ότι “Η εκκλησία δεν έχει καμία επίσημη πολιτική δέσμευση, ούτε ενδιαφέρεται να έχει. Επομένως, η επιρροή της Εκκλησίας είναι μεγάλη, και ως εκ τούτου η επιρροή του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου είναι μεγάλη, τόσο πέρα ​​από τα σύνορα του Μαυροβουνίου όσο και πέρα ​​από τα Βαλκάνια, “είπε και τόνισε ότι «η Εκκλησία δεν έχει κανένα ενδιαφέρον ή σχέδιο να ασχοληθεί με τη σύνθεση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου».

Παρακολουθήστε την εκπομπή στη σερβική γλώσσα: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων