10/07/2020 10/07/2020 Άμεση ήταν η αντίδραση της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας στα δημοσιεύματα που είδαν το φως τις δημοσιότητας, ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την αντιπολίτευση προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών. “Οι εκλογές είναι πολύ κοντά. Τα πολιτικά κόμματα κάνουν τη δουλειά τους, και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τιμόνι της Εκκλησίας βρίσκονται όπως...
10 Ιουλίου, 2020 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2020 - 8:07

“Η Εκκλησία δεν σχετίζεται με πολιτικά κόμματα”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία δεν σχετίζεται με πολιτικά κόμματα”

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας στα δημοσιεύματα που είδαν το φως τις δημοσιότητας, ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την αντιπολίτευση προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.

“Οι εκλογές είναι πολύ κοντά. Τα πολιτικά κόμματα κάνουν τη δουλειά τους, και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τιμόνι της Εκκλησίας βρίσκονται όπως πάντα στους ναούς” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.
Προστίθεται ωστόσο, ότι η Εκκλησία το τελευταία διάστημα αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και προσευχής ενάντια στις διατάξεις του νόμου για την ελευθερία της θρησκείας.
“Το ζήτημα του αντισυνταγματικού νόμου θα μπορούσε να επιλυθεί μέσω διαλόγου και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, πολύ πριν από αυτήν την προεκλογική εκστρατεία” τονίζεται στην ανακοίνωση.
“Αλλά το κυβερνών κόμμα ούτε ήθελε έναν πραγματικό διάλογο για το νόμο, ούτε ανέβαλε τη διεξαγωγή εκλογών εν μέσω αυτών των εξαιρετικών υγειονομικών συνθηκών” υπογραμμίζεται, και υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία δεν είχε καμία ανάμειξη στην επιλογή της ημερομηνίας των εκλογών , ούτε στη όλη διαδικασία, η οποία αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα της κυβέρνησης

“Η Εκκλησία δεν ασχολείται με τα κόμματα, προεκλογικώς, όπως κατηγορείται. Αυτό ούτε έγινε ούτε θα γίνει. Αφήστε τα κόμματα αυτό που γνωρίζουν καλύτερα, είτε είναι στην εξουσία είτε στην αντιπολίτευση. Υπάρχουν πιστοί μεταξύ των πολιτικών, και συμβουλεύονται τους Ιερείς για πνευματικά θέματα, αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που, σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας, ανήκει στο Ιερό Μυστήριο της Εξομολόγησης, και δεν δημοσιοποιείται! Ως εκ τούτου, η φημολογία για συναντήσεις και συνεργασία της Εκκλησίας με την αντιπολίτευση, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις εκλογές, είναι το πιο φρικτό ψέμα που μαγειρεύουν τα ΜΜΕ που ελέγχονται από την κυβέρνηση”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων