10/06/2020 10/06/2020 Ο Ιερός Ναός του Μετοχίου του Πατριαρχείου Μόσχας στο Βελιγράδι πανηγύρισε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων του Προϊσταμένου του Μετοχίου Πρωθιερέα Βιταλίου Ταράσγιεφ και κληρικών του Βελιγραδίου. Στην ακολουθία παρέστησαν ο Υπουργός Καινοτόμων Τεχνολογιών της Κυβερνήσεως της Σερβίας Δρ. κ. Νέναντ Πόποβιτς, η Προϊσταμένη της...
10 Ιουνίου, 2020 - 14:57
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2020 - 15:08

Η Εκκλησία εξέρχεται ενισχυμένη από κάθε δοκιμασία

Διαδώστε:
Η Εκκλησία εξέρχεται ενισχυμένη από κάθε δοκιμασία

Ο Ιερός Ναός του Μετοχίου του Πατριαρχείου Μόσχας στο Βελιγράδι πανηγύρισε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων του Προϊσταμένου του Μετοχίου Πρωθιερέα Βιταλίου Ταράσγιεφ και κληρικών του Βελιγραδίου.

Στην ακολουθία παρέστησαν ο Υπουργός Καινοτόμων Τεχνολογιών της Κυβερνήσεως της Σερβίας Δρ. κ. Νέναντ Πόποβιτς, η Προϊσταμένη της Διευθύνσεως Συνεργασίας με Εκκλησίες και Θρησκευτικά Σωματεία κα Μιλέτα Ραντόγιεβιτς, ο Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ρωσίας στη Σερβία κ. Ντ. Κουζνεντέλεφ κα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πρωθιερέας Βιτάλιος Ταράσγιεφ απηύθυνε προσφώνηση στον Πατριάρχη Ειρηναίο, όπου τον ευχαρίστησε που προέστη των πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού του Μετοχίου.
Ο κληρικός τόνισε τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Σερβίας και Ρωσίας, η έναρξη των οποίων ανάγεται ακόμη στην εποχή του Αγίου Σάββα Σερβίας, ο οποίος εκάρη μοναχός στην Αγιορείτική Ιερά Μονή Ρωσικού. Επίσης υπογράμμισε την κοινή φροντίδα για την ενότητα της Ορθοδοξίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα διαφυλάξεως των Ορθοδόξων προσκυνημάτων του Κοσσυφοπεδίου.

Ακολούθησε η αντιφώνηση του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, ο οποίος συνεχάρη όλους τους παρισταμένους για την εορτή. Ο Μακαριώτατος κ. Ειρηναίος σημείωσε ότι η Εκκλησία στο διάβα της ιστορίας της δοκιμαζόταν ποικιλοτρόπως, αλλά πάντοτε εξερχόταν ενισχυμένη από τις δοκιμασίες εκείνες. Ταυτόχρονα ο Πατριάρχης Ειρηναίος υπενθύμισε τους απηνείς διωγμούς που υπέστη η Ρωσική Εκκλησία τον 20 αι. Ακόμη αναφέρθηκε στις πνευματικές σχέσεις μεταξύ του Ρωσικού και του Σερβικού λαού, στη βοήθεια την οποία κατά διαστήματα παρείχε στη Σερβική Εκκλησία η Ρωσία. Ομιλώντας για τις δοκιμασίες του Πατριαρχείου Σερβίας σήμερα, υπέδειξε ειδικότερα δε την περίπλοκη κατάσταση στο Μαυροβούνιο, καθώς επίσης τόνισε την ανάγκη να γίνει το παν για να διαφυλαχθούν τα προσκυνήματα του αρχαίου Κοσσυφοπεδίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων