13/08/2020 13/08/2020 «Ακόμα και στην εποχή μας, μερικοί προσπαθούν να ταυτίσουν την Εκκλησία με το κράτος τους, με το έθνος τους. Είναι ανόητοι, δεν ξέρουν τι είναι η Εκκλησία. Πιστεύουν ότι η Εκκλησία είναι το κόμμα που ιδρύουν και ότι η Εκκλησία είναι ένα με το κράτος”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, αναφερόμενος στις...
13 Αυγούστου, 2020 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2020 - 8:40

“Η Εκκλησία ενώνει όλη την ανθρωπότητα”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία ενώνει όλη την ανθρωπότητα”

«Ακόμα και στην εποχή μας, μερικοί προσπαθούν να ταυτίσουν την Εκκλησία με το κράτος τους, με το έθνος τους. Είναι ανόητοι, δεν ξέρουν τι είναι η Εκκλησία. Πιστεύουν ότι η Εκκλησία είναι το κόμμα που ιδρύουν και ότι η Εκκλησία είναι ένα με το κράτος”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, αναφερόμενος στις διώξεις που υφίσταται η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο.

Πρόσθεσε επίσης, ότι αυτή η Εκκλησία του Θεού ενώνει όλη την ανθρωπότητα: “Ολα τα γήινα έθνη καλούνται να γίνουν μέλη αυτής της Εκκλησίας”,  λέγοντας ότι οι αυτοκράτορες και οι ηγέτες έρχονται και παρέρχονται αλλά η Εκκλησία παραμένει στους αιώνες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων