13/08/2020 13/08/2020 «Ακόμα και στην εποχή μας, μερικοί προσπαθούν να ταυτίσουν την Εκκλησία με το κράτος τους, με το έθνος τους. Είναι ανόητοι, δεν ξέρουν τι είναι η Εκκλησία. Πιστεύουν ότι η Εκκλησία είναι το κόμμα που ιδρύουν και ότι η Εκκλησία είναι ένα με το κράτος», δήλωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, αναφερόμενος στις...
13 Αυγούστου, 2020 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2020 - 8:40

«Η Εκκλησία ενώνει όλη την ανθρωπότητα»

Διαδώστε:
«Η Εκκλησία ενώνει όλη την ανθρωπότητα»

«Ακόμα και στην εποχή μας, μερικοί προσπαθούν να ταυτίσουν την Εκκλησία με το κράτος τους, με το έθνος τους. Είναι ανόητοι, δεν ξέρουν τι είναι η Εκκλησία. Πιστεύουν ότι η Εκκλησία είναι το κόμμα που ιδρύουν και ότι η Εκκλησία είναι ένα με το κράτος», δήλωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, αναφερόμενος στις διώξεις που υφίσταται η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο.

Πρόσθεσε επίσης, ότι αυτή η Εκκλησία του Θεού ενώνει όλη την ανθρωπότητα: «Ολα τα γήινα έθνη καλούνται να γίνουν μέλη αυτής της Εκκλησίας»,  λέγοντας ότι οι αυτοκράτορες και οι ηγέτες έρχονται και παρέρχονται αλλά η Εκκλησία παραμένει στους αιώνες.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων