05/09/2022 05/09/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν,  στην έδρα της κυβέρνησης της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη. Τον Πατριάρχη συνόδευαν οι Επίσκοποι Βούδας κ. Λουκιανός και Μπάτσκας κ. Ειρηναίος. Με την ευκαιρία αυτή ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας ανακοίνωσε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων, και...
05 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:38
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2022 - 12:46

Η Εκκλησία της Σερβίας βράβευσε τον Βίκτορ Ορμπάν

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Σερβίας βράβευσε τον Βίκτορ Ορμπάν

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν,  στην έδρα της κυβέρνησης της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη.

Τον Πατριάρχη συνόδευαν οι Επίσκοποι Βούδας κ. Λουκιανός και Μπάτσκας κ. Ειρηναίος.

Με την ευκαιρία αυτή ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας ανακοίνωσε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων, και βράβευσε τον κ. Ορμπάν με το παράσημο πρώτου βαθμού του Αγίου Σάββα.

Αυτό το υψηλό βραβείο δόθηκε στον κ. Ορμπάν ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προώθηση των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών, για την ανιδιοτελή υποστήριξη της Μητρόπολης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βούδα και για την εξαιρετική προσωπική συμβολή στην ενίσχυση της φιλίας μεταξύ των δύο γειτονικών μας λαών.

 

Πηγή: tvhram.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων