17/02/2021 17/02/2021 “Η εκλογή του Πατριάρχη είναι μια οικεία, εκκλησιαστική και πνευματική πράξη εθνικής σημασίας. Κάθε συμμετέχων σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να ακολουθεί το θέλημα του Θεού” υπογράμμισε  σε συνέντευξη στο DAN o Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, μία ημέρα πριν από την εκλογή του νέου Πατριάρχη. Ερωτηθείς για το πώς προετοιμάζονται οι επίσκοποι της Σερβικής Ορθόδοξης...
17 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2021 - 14:35

“Η εκλογή νέου Πατριάρχη ακολουθεί το θέλημα του Θεού”

Διαδώστε:
“Η εκλογή νέου Πατριάρχη ακολουθεί το θέλημα του Θεού”

“Η εκλογή του Πατριάρχη είναι μια οικεία, εκκλησιαστική και πνευματική πράξη εθνικής σημασίας. Κάθε συμμετέχων σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να ακολουθεί το θέλημα του Θεού” υπογράμμισε  σε συνέντευξη στο DAN o Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, μία ημέρα πριν από την εκλογή του νέου Πατριάρχη.

Ερωτηθείς για το πώς προετοιμάζονται οι επίσκοποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την εκλογή του νέου μελλοντικού  Πατριάρχη και το αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και  διαφωνίες  τόνισε:

“Είναι φυσικό, ότι την παραμονή εκλογής του νέου Πατριάρχη, οι επίσκοποι συναντιούνται και διαβουλεύονται, και είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον ποιον  θα ψηφίσουν.  (…) Όταν υπάρχει καλή θέληση, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα υπάρξει, δεν θα είναι πρόβλημα να επιλεγούν οι τρεις υποψηφίους” υπογράμμισε και πρόσθεσε:

“Μόλις θα έχουμε τους τρεις υποψηφίους, μπορούμε να πούμε ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό από την ανθρώπινη πλευρά μας” επεσήμανε, τονίζοντας ότι η τελική επιλογή ανήκει στον Θεό.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία ο Επίσκοπος είπε χαρακτηριστικά: “Παρά το  ό, τι γράφεται και λέγεται, νομίζω ότι όλοι οι Ιεράρχες θα αποφασίσουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους, θέλοντας να ευχαριστήσουν τον Θεό και την Εκκλησία τους”.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας, η εκλογή του νέου Πατριάρχη Σερβίας, μετά την εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Ειρηναίου, θα πραγματοποιηθεί αύριο 18 Φεβρουαρίου στην Κρύπτη του Ναού του Αγίου Σάββα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων