16/02/2024 16/02/2024 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Τσέτινιε, χθες, 15 Φεβρουαρίου, κατά τον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος Ιησού Χριστού, με το παλαιό εορτολόγιο. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ostoja Knežević ο οποίος αναφέρθηκε στην Υπαπαντή του Κυρίου, τον Δίκαιο Συμεών και την Προφήτιδα Άννα. Όπως...
16 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:22
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2024 - 18:59

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Ιερά Μονή Τσέτινιε

Διαδώστε:
Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Ιερά Μονή Τσέτινιε

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Τσέτινιε, χθες, 15 Φεβρουαρίου, κατά τον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος Ιησού Χριστού, με το παλαιό εορτολόγιο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ostoja Knežević ο οποίος αναφέρθηκε στην Υπαπαντή του Κυρίου, τον Δίκαιο Συμεών και την Προφήτιδα Άννα.

Όπως ανέφερε, ο Δίκαιος Συμεών κατοικούσε στην Ιερουσαλήμ, ήταν φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα, που του είχε φανερώσει ότι δε θα πέθαινε πριν δει τον Χριστό. Ακόμη, μιλώντας για την Άννα την Προφήτιδα, είπε ότι ήταν χήρα καθώς έζησε με τον σύζυγό της μόνο επτά χρόνια, υπηρετούσε τον Θεό, ήλπιζε επίσης στην εκπλήρωση της υπόσχεσης του Θεού για τον ερχομό του Σωτήρα σε αυτόν τον κόσμο.

 

Πηγή: mitropolija

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων