19/05/2023 19/05/2023 Την αντίδρασή της στο απαγορευτικό που βάζει με δήλωσή του Υπουργός του καθεστώτος Κοσσυφοπεδίου στον Νόβακ Τζόκοβιτς να εισέλθει στη χώρα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξέφρασε την επιθυμία του να βαφτίσει τα παιδιά του σε έναν από τους ιερούς τόπους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, από όπου...
19 Μαΐου, 2023 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2023 - 10:24

Η Επισκοπή Ράσκας για το “απαγορευτικό” σε Τζόκοβιτς να μεταβεί στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Η Επισκοπή Ράσκας για το “απαγορευτικό” σε Τζόκοβιτς να μεταβεί στο Κοσσυφοπέδιο

Την αντίδρασή της στο απαγορευτικό που βάζει με δήλωσή του Υπουργός του καθεστώτος Κοσσυφοπεδίου στον Νόβακ Τζόκοβιτς να εισέλθει στη χώρα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξέφρασε την επιθυμία του να βαφτίσει τα παιδιά του σε έναν από τους ιερούς τόπους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, από όπου κατάγεται και ο ίδιος. Ωστόσο, με δήλωσή του ο Υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού ανέφερε ότι ο Τζόκοβιτς δεν μπορεί να εισέλθει στη χώρα εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά της covid-19.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επισκοπής ο λόγος απαγόρευσης που επικαλείται ο Υπουργός δεν ευσταθεί νομικά καθώς δεν υπάρχει εδώ και ένα χρόνο υποχρεωτικότητα για εμβολιασμό στο Κοσσυφοπέδιο.

“Προσευχόμαστε στον Θεό να επιλυθεί αυτό το ζήτημα σύμφωνα με το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας όλων των πολιτών και τη θρησκευτική ελευθερία όλων, γιατί δεν υπάρχουν νομικοί λόγοι για την απαγόρευση εισόδου του κ. Τζόκοβιτς, ο οποίος εκτιμάται ως αθλητής από πολλούς Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι φορείς του μηνύματος της ειρήνης, όπως ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Πορφύριος και ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς, συμβάλλουν μόνο στη συνύπαρξη Αλβανών, Σέρβων και άλλων λαών φέρνοντας ευλογίες για όλους όσους ζουν εδώ”, αναφέρει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων