09/05/2019 09/05/2019 Την έντονη ανησυχία του και τον προβληματισμό του για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και στα Βαλκάνια εν γένει με την ενίσχυση του μουσουλμανικού στοιχείου, εξέφρασε σε συνέδριο αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης, ο Επίσκοπος Νόβι Σαντ και Μπάτσκας της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κ. Ειρηναίος. “Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ακραία μουσουλμανικά στοιχεία από την...
09 Μαΐου, 2019 - 8:57

“Η Ευρώπη δεν γνωρίζει τη φωτιά που έρχεται…”

Διαδώστε:
“Η Ευρώπη δεν γνωρίζει τη φωτιά που έρχεται…”

Την έντονη ανησυχία του και τον προβληματισμό του για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και στα Βαλκάνια εν γένει με την ενίσχυση του μουσουλμανικού στοιχείου, εξέφρασε σε συνέδριο αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης, ο Επίσκοπος Νόβι Σαντ και Μπάτσκας της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κ. Ειρηναίος.

“Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ακραία μουσουλμανικά στοιχεία από την Εγγύς και Μέση Ανατολή, επενδύουν στον εξισλαμισμό των Αλβανών. Στους πολέμους του ισλαμικού κράτους στην Ανατολή, το μεγαλύτερο ποσοστό εθελοντών προέρχεται κυρίως από το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και από τη Βοσνία. Προσωπικά πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν γνωρίζει τον κίνδυνο της μουσουλμανικής πυρκαγιάς που έρχεται. Κι αν δώσουν βίζα στους Αλβανούς, ένας μεγάλος αριθμός Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου θα πάει στη Δυτική Ευρώπη” δήλωσε ο κ. Ειρηναίος και πρόσθεσε: “Η Σερβία δεν μπορεί να αναγνωρίσει ανεξαρτησία στους Αλβανούς του Κοσυφοπεδίου. Η αρχική Σερβία είναι εκεί, τα πιο σημαντικά από τα μοναστήρια μας. Μέχρι σήμερα, μετά από πέντε αιώνες τουρκικής κατοχής, έχουμε 1.500 εκκλησίες και μοναστήρια σε αυτό το έδαφος. Οι Αλβανοί δεν έχουν τίποτα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων