05/04/2023 05/04/2023 Στην Επισκοπική έδρα στη Μπάνια Λούκα πραγματοποιήθηκε η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας προεδρεύοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριου. Συζητήθηκαν σημαντικά τρέχοντα θέματα από τη ζωή της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας, και κυρίως θέματα πουαφορούν τη Δημοκρατία της Σέρπσκα και την Ομοσπονδία Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας...
05 Απριλίου, 2023 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2023 - 8:42

Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Μπάνια Λούκα

Διαδώστε:
Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Μπάνια Λούκα

Στην Επισκοπική έδρα στη Μπάνια Λούκα πραγματοποιήθηκε η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας προεδρεύοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριου.

Συζητήθηκαν σημαντικά τρέχοντα θέματα από τη ζωή της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας, και κυρίως θέματα πουαφορούν τη Δημοκρατία της Σέρπσκα και την Ομοσπονδία Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος μαζί με τους Επισκόπους Σιρμίου κ. Βασίλειος και Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος. Από τη Δημοκρατία της Σέρπσκα και την Ομοσπονδία Βοσνίας και Ερζεγοβίνης συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Μπανιαλούκας κ. Εφραίμ, Μπίχατς και Πέτροβατς κ. Σέργιος, και Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριος.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πατριαρχικού Γραφείου, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. και ο διευθυντής Αρχιμανδρίτης π. Danilo (Gavranović).

 

Με φωτογραφίες και πληροφορίες από spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων