16/03/2019 16/03/2019 Η όγδοη γενιά μαθητών στην αποκατασταθείσα εκκλησία του Θεού στο Πρίζρεν μαρτυρεί ότι ο τόπος αυτός της Σερβικής πνευματικότητας ζει παρά τις δυσκολίες που υπέστη. Το σύνολο του ανακαινισμένου συγκροτήματος με την αίθουσα συσκέψεων και τη βιβλιοθήκη παρέχει εξαιρετικές συνθήκες για την εκπαίδευση των μαθητών  και το γεγονός ότι το σχολείο αυτό τελείωσε και αργότερα παραδόθηκε...
16 Μαρτίου, 2019 - 11:17

Η Ιερατική Σχολή της Πριζρένης

Διαδώστε:
Η Ιερατική Σχολή της Πριζρένης

Η όγδοη γενιά μαθητών στην αποκατασταθείσα εκκλησία του Θεού στο Πρίζρεν μαρτυρεί ότι ο τόπος αυτός της Σερβικής πνευματικότητας ζει παρά τις δυσκολίες που υπέστη. Το σύνολο του ανακαινισμένου συγκροτήματος με την αίθουσα συσκέψεων και τη βιβλιοθήκη παρέχει εξαιρετικές συνθήκες για την εκπαίδευση των μαθητών  και το γεγονός ότι το σχολείο αυτό τελείωσε και αργότερα παραδόθηκε από πολλούς πατριάρχες της Σερβίας κάνει τους μαθητές ακόμη πιο περήφανους. Η ιερατική σχολή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου στο Πρίζρεν, βρίσκεται στους πρόποδες του παλιού οικισμού Ποτκαλιατζά. Ιδρύθηκε το 1871 ως το πρώτο γυμνάσιο στη σερβική γλώσσα στο έδαφος της τότε οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η ιερωσύνη είναι ένα πνευματικό λίκνο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σχεδόν όλοι οι Σέρβοι πατριάρχες δίδαξαν σε αυτή την ιερατική σχολή – από τη Βαρνάβα, τον Γαβριήλ, τον Παύλο, ως και τον σημερινό Πατριάρχη κ. Ειρηναίο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων