15/03/2022 15/03/2022 Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μαυροβούνιο. Ανάμεσα στα κηρύγματα που απηύθυναν οι ιερείς, έγινε ειδική μνεία για την ανάγκη προσφοράς βοήθειας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Παλιά Πόλη της Μπούντβα Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάστηκε μεγαλοπρεπώς στην Παλιά Πόλη της της Μπούντβα....
15 Μαρτίου, 2022 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2022 - 14:40

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μαυροβούνιο

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μαυροβούνιο. Ανάμεσα στα κηρύγματα που απηύθυναν οι ιερείς, έγινε ειδική μνεία για την ανάγκη προσφοράς βοήθειας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Παλιά Πόλη της Μπούντβα

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάστηκε μεγαλοπρεπώς στην Παλιά Πόλη της της Μπούντβα. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο π. Slobodan Lukić, ο οποίος στο κήρυγμά του είπε ότι κάθε λειτουργική σύναξη είναι ομολογία της πίστης μας, ότι ο Χριστός είναι η νίκη της ζωής επί του θανάτου, του φωτός επί του σκότους και της πίστης επί της απιστίας.

Ο π. Slobodan Lukić είπε ότι λατρεύουμε τις εικόνες και τις σεβόμαστε όχι ως ύλη, αλλά λατρεύουμε και σεβόμαστε τα πρόσωπα που απεικονίζονται σε αυτές.


Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη Βλαντιμίρ στο Bar Μαυροβουνίου

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον ναό του Αγίου Ιωάννη Βλαδίμηρου προέστη ο π. Ljubomir Jovanović. Συλλειτούργησαν ο π. Slobodan Zekovic, ο π. Mladen Tomovic και ο Διάκονος Dejan Tomovic. Αφού ο Διάκονος Dejan Tomovic διάβασε το Ιερό Ευαγγέλιο, ο π. Slobodan Zekovic προσφώνησε στους παρευρισκόμενους ένα επίκαιρο κήρυγμα.

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ποντγκόριτσα

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου στην Ποντγκόριτσα όπου ιερούργησε ο π. Μιρσέτα Σλιβαντσάνιν.

«Αυτή η πρώτη εβδομάδα που νηστεύουμε ονομάζεται Εβδομάδα της Ορθοδοξίας, και εορτάζουμε τη νίκη της αληθινής πίστης επί της απιστίας και εναντίον εκείνων που ήθελαν να διαφθείρουν αυτήν την αληθινή πίστη. Γι’ αυτό η Εκκλησία του Θεού αφιέρωσε αυτή την πρώτη Κυριακή σε αυτό το σημαντικό και μεγάλο γεγονός της ιστορίας της Εκκλησίας, αφενός για να θυμηθούμε τι συνέβη τον 9ο αιώνα στην Κωνσταντινούπολη για να θυμηθούμε ότι η αλήθεια του Θεού είναι άφθαρτη, ανίκητη», τόνισε ο π. Μιρσέτα Σλιβαντσάνιν στην προσφώνησή του.

«Εμείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί σεβόμαστε τις εικόνες, τις προσκυνούμε, τις φιλάμε, προσευχόμαστε μπροστά τους – που είναι φυσικά καλό, και που αποτελεί την πίστη μας και την Παράδοσή μας. Υπάρχει και κάτι άλλο σημαντικό, ότι κάθε αδερφός μας, κάθε αδελφή μας είναι μια εικόνα του Θεού», υπογράμμισε ο  π. Μιρσέτα Σλιβαντσάνιν.

Στην προσφώνησή του, ο π. Μιρσέτα Σλιβαντσάνιν πρόσθεσε ότι, με την ευλογία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου και του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριου, θα συγκεντρωθούν δωρεές για τους πάσχοντες αδελφούς και αδελφές μας στην Ουκρανία σε κάθε ναό της Μητρόπολης Μαυροβουνίου. Έτσι, στην είσοδο του ναού, υπάρχει ένα ταμείο, όπου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει και μέσω της Μητρόπολης και του Πατριαρχείου Σερβίας θα σταλεί στον πιστό λαό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων