03/06/2020 04/06/2020 Τη μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης τίμησαν σήμερα στο Πατριαρχείο της Σερβίας, με επίκεντρο των εορτασμών τον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Βόζντοβατς, όπου της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της ενεργού λειτουργικής ζωής, η οποία είναι το θεμέλιο...
03 Ιουνίου, 2020 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2020 - 10:07

«Η λειτουργική ζωή είναι το θεμέλιο της κοινωνίας με τον Θεό»

Διαδώστε:
«Η λειτουργική ζωή είναι το θεμέλιο της κοινωνίας με τον Θεό»

Τη μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης τίμησαν σήμερα στο Πατριαρχείο της Σερβίας, με επίκεντρο των εορτασμών τον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Βόζντοβατς, όπου της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της ενεργού λειτουργικής ζωής, η οποία είναι το θεμέλιο της κοινωνίας με τον Θεό και τους αγίους οι οποίοι αποτελούν παραδείγματα αληθινού χριστιανικού ήθους.

Αναφερόμενος στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας τόνισε πως “συνέδραμαν στα πάντα έτσι ώστε να εδραιωθεί η Εκκλησία του Χριστού ως η μόνη αληθινή πίστη. Και γι’ αυτό η Εκκλησία μας τους αποδίδει τις πρέπουσες τιμές”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων