05/02/2019 05/02/2019 Την νέα της ιστοσελίδα μεταφρασμένη σε πολλές γλώσσες μεταξύ των οποίων τα ελληνικά και τα αγγλικά ανέβασε η Ιερά Σερβική Μονή Βισόκι Ντέτσανι στο χωριό Ντέτσανι στο Κοσσυφοπέφιο Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει άρθρα σχετικά με τη ζωή του μοναστηριού στην ταραγμένη περιοχή του Κοσσυφοπεδίου της Σερβίας, καθώς και πολλές αναδημοσιεύσεις υλικού από τη βιβλιοθήκη της μονής, ηχογραφήσεις...
05 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:33

Η Μονή Βισόκι Ντέτσανι “ανοίγει” στον κόσμο

Διαδώστε:
Η Μονή Βισόκι Ντέτσανι “ανοίγει” στον κόσμο

Την νέα της ιστοσελίδα μεταφρασμένη σε πολλές γλώσσες μεταξύ των οποίων τα ελληνικά και τα αγγλικά ανέβασε η Ιερά Σερβική Μονή Βισόκι Ντέτσανι στο χωριό Ντέτσανι στο Κοσσυφοπέφιο

Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει άρθρα σχετικά με τη ζωή του μοναστηριού στην ταραγμένη περιοχή του Κοσσυφοπεδίου της Σερβίας, καθώς και πολλές αναδημοσιεύσεις υλικού από τη βιβλιοθήκη της μονής, ηχογραφήσεις από λειτουργίες , επαγγελματικές φωτογραφίες αντικειμένων από το θησαυροφυλάκιο της μονής και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα από το οποίο μπορούν να παραγγελθούν τα προϊόντα της μονής σε όλο τον κόσμο.

Η Μονή Βισόκι Ντέτσανι (σερβικά:Високи Дечани) είναι σερβική Μονή που βρίσκεται στο Κόσοβο (Κοσσυφοπέδιο) στο χωριό Ντέτσανι. Την έκτισε ο Σέρβος βασιλιάς Στέφανος Ούρος Γ΄ Ντέτσανσκι το 1335.Το Καθολικό της Μονής είναι αφιερωμένο στον Χριστό Παντοκράτορα και την Ανάληψη του Κυρίου. Το καθολικό της Μονής είναι πεντάκλιτο και ανήκει στην τεχνοτροπία της Ράσκας. Η Μονή βρίσκεται σε μια κοιλάδα, δίπλα στον μικρό ποταμό Ντέτσανσκα Μπίστριτσα και νοτιοδυτικά της πόλης Πέτς, στους πρόποδες της οροσειράς Προκλέτιε. Ολόκληρο το συγκρότημα της Μονής θεωρείται εξαιρετικό πολιτιστικό μνημείο και βρίσκεται, από το 2004, υπό την προστασία της UNESCO.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων